«Ξαφνικός θάνατος» στο τμήμα ταχυφορτιστών της Tesla

Δύο διευθυντικά στελέχη και 500 εργαζόμενοι στον δρόμο, από την αιφνιδιαστική απόφαση του Ελον Μασκ. Επιμένει στο πρόγραμμα περικοπής δαπανών της Tesla.

«Ξαφνικός θάνατος» στο τμήμα ταχυφορτιστών της Tesla

Ο Έλον Μασκ έκλεισε το τμήμα που έτρεχε τους ταχυφορτιστές (superchargers) της Tesla, απέλυσε δύο ανώτερα στελέχη και εκατοντάδες ακόμη προσωπικό, καθώς η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων συνεχίζει την αναδιάρθρωση, εν μέσω απότομης ύφεσης στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο Μασκ ανακοίνωσε εσωτερικά τη Δευτέρα ότι η επικεφαλής του τμήματος superchargers, Rebecca Tinucci, και ο Daniel Ho, επικεφαλής νέων προϊόντων, θα φύγουν μαζί με ολόκληρες τις ομάδες τους, περίπου 500 άτομα.

Το δίκτυο της Tesla είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και ήταν ένας από τους λόγους που η εταιρεία απολάμβανε τόσο επιβλητικό προβάδισμα έναντι των ανταγωνιστών της για τόσο καιρό, σημειώνουν οι Financial Τimes. Ενώ η παροχή υπηρεσιών θα συνεχιστεί, η κίνηση εγείρει ερωτήματα σχετικά με το μέλλον.

«Ας ελπίσουμε ότι αυτές οι ενέργειες καθιστούν σαφές ότι πρέπει να είμαστε απολύτως σκληροί όσον αφορά τον αριθμό εργαζομένων και τη μείωση του κόστους», έγραψε ο Μασκ στο σημείωμα, το οποίο αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το The Information. «Ενώ κάποιοι στελέχη το λαμβάνουν σοβαρά υπόψη, οι περισσότεροι δεν το κάνουν ακόμη».

Οποιοσδήποτε μάνατζερ «διατηρεί περισσότερα από τρία άτομα που προφανώς δεν περνούν το εξαιρετικό, απαραίτητο και αξιόπιστο τεστ», θα πρέπει να παραιτηθεί, πρόσθεσε.

Η Tesla δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.

Οι τελευταίες απολύσεις στην εταιρεία έρχονται αφότου ο Μασκ ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα περικόψει «περισσότερο από το 10%» του συνολικού εργατικού δυναμικού της.

Ο Μασκ είπε στο σημείωμα ότι οι υπό κατασκευή τοποθεσίες για superchargers θα ολοκληρωθούν και «ορισμένες» νέες τοποθεσίες θα κατασκευαστούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v