Φιντάν: Στη μήνυση κατά του Ισραήλ για γενοκτονία θα συμμετάσχει η Τουρκία

Την προσφυγή είχε καταθέσει αρχικά η Νότια Αφρική στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον παλαιστινιακό λαό σε όλες τις περιστάσεις, ξεκαθάρισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Φιντάν: Στη μήνυση κατά του Ισραήλ για γενοκτονία θα συμμετάσχει η Τουρκία

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν δήλωσε την Τετάρτη ότι η Τουρκία θα συμμετάσχει στη μήνυση γενοκτονίας που έχει καταθέσει η Νότια Αφρική κατά του Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

“Μετά την ολοκλήρωση του νομικού κειμένου της εργασίας μας, θα υποβάλουμε την επίσημη δήλωση παρέμβασης ενώπιον του ICJ με στόχο την εφαρμογή αυτής της πολιτικής απόφασης”, δήλωσε ο Φιντάν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών της Ινδονησίας Ρέτνο Μαρσούντι στην Άγκυρα.

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει τον παλαιστινιακό λαό σε όλες τις περιστάσεις», είπε.

Τον Ιανουάριο, το ICJ διέταξε το Ισραήλ να απόσχει από οποιεσδήποτε πράξεις που θα μπορούσαν να εμπίπτουν στη Σύμβαση για τη Γενοκτονία και να διασφαλίσει ότι τα στρατεύματά του δεν θα διαπράξουν πράξεις γενοκτονίας κατά των Παλαιστινίων, αφού η Νότια Αφρική κατηγόρησε το Ισραήλ για γενοκτονία που οδήγησε σε κρατικό επίπεδο στη Γάζα.

Επίσης τον Ιανουάριο, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία παρέχει έγγραφα για την υπόθεση του ICJ.

Το Ισραήλ και οι δυτικοί σύμμαχοί του λένε ότι η κατηγορία είναι αβάσιμη. Η τελική απόφαση στην υπόθεση που έφερε στο ICJ από τη Νότια Αφρική μπορεί να πάρει χρόνια.

ΠΗΓΗ: www.ertnews.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v