Γυμνάσια για χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων ζήτησε ο Πούτιν

Θα πραγματοποιηθούν σε απάντηση «στις απειλές» Δυτικών αξιωματούχων εναντίον της Μόσχας, υποστηρίζει το ρωσικό υπουργείο Αμυνας.

Γυμνάσια για χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων ζήτησε ο Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε τη διεξαγωγή «στο άμεσο μέλλον» στρατιωτικών γυμνασίων, που θα περιλαμβάνουν εξάσκηση στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων και στα οποία θα συμμετέχουν και στρατεύματα που σταθμεύουν κοντά στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, τα γυμνάσια θα πραγματοποιηθούν σε απάντηση «στις απειλές» Δυτικών αξιωματούχων εναντίον της Μόσχας.

«Στη διάρκεια των γυμνασίων θα ληφθεί σειρά μέτρων για την εκπαίδευση στην προετοιμασία και τη χρήση μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων», διευκρίνισε το ρωσικό υπουργείο στην ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στο Telegram.

Η άσκηση αυτή έχει στόχο «να διατηρήσει το επίπεδο προετοιμασίας» του στρατού και να διασφαλίσει την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Ρωσίας μετά «τις προκλητικές δηλώσεις και απειλές κάποιων Δυτικών αξιωματούχων εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας», πρόσθεσε.

Η Ρωσία δήλωσε πως ελπίζει ότι τα γυμνάσια με τακτικά πυρηνικά όπλα θα ηρεμήσουν τους «θερμοκέφαλους» στη Δύση οι οποίοι, όπως είπε η Μόσχα, ασκούν πίεση για μια απευθείας στρατιωτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ και τη Ρωσία.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας σχολίασε δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον και του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, καθώς και την παράδοση αμερικανικών πυραύλων ATACMS στην Ουκρανία.

«Οδηγούν σκόπιμα την κατάσταση προς περαιτέρω κλιμάκωση της ουκρανικής κρίσης, προς μια ανοιχτή στρατιωτική σύγκρουση ανάμεσα στις χώρες του ΝΑΤΟ και τη Ρωσία», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών.

Από την πλευρά του, το Πεντάγωνο κατήγγειλε σήμερα την «ανεύθυνη ρητορική» της Μόσχας, μετά την ανακοίνωση της Ρωσίας για προσεχή διεξαγωγή πυρηνικών γυμνασίων κοντά στην Ουκρανία.

«Είναι ένα παράδειγμα ανεύθυνης ρητορικής που έχουμε δει εκ μέρους της Ρωσίας στο παρελθόν. Είναι εντελώς ακατάλληλη δεδομένης της παρούσας κατάστασης ασφαλείας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πατ Ράιντερ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν προς το παρόν παρατηρήσει «καμία αλλαγή στην τοποθέτηση των στρατηγικών δυνάμεών τους», αλλά θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την κατάσταση, πρόσθεσε.

Η Ρωσία διαθέτει το μεγαλύτερο παγκοσμίως οπλοστάσιο πυρηνικών όπλων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v