Δεύτερη αυτομόληση βουλευτή των Τόρις στους Εργατικούς

Πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα μέσα σε 10 ημέρες. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες, ο Συντηρητικός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ δέχθηκε σαρωτική ήττα στις δημοτικές εκλογές με τα βρετανικά ΜΜΕ να κάνουν λόγο για πολιτικό σεισμό.

Δεύτερη αυτομόληση βουλευτή των Τόρις στους Εργατικούς

Μια ακόμα γροθιά στο στομάχι δέχτηκε ο πρωθυπουργός και επικεφαλής του Συντηρητικού κόμματος Ρίσι Σούνακ. Η βουλευτής του Ντόβερ, Νάταλι Ελφικ, αυτομόλησε στο Εργατικό Κόμμα λίγο πριν από την έναρξη των ερωτήσεων στην ώρα του πρωθυπουργού.

Πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα αυτομόλησης βουλευτή από τους Τόρις στους Εργατικούς μέσα σε 10 ημέρες. Πρώτη κίνηση έγιεν από τον βουλευτή Νταν Πούλτερ.

Σε ανακοίνωσή της η βουλευτής ανέφερε ότι «πολλά πράγματα έχουν αλλάξει» από τότε που εντάχθηκε στους Τόρις το 2019 και τώρα «το σύγχρονο Εργατικό Κόμμα κοιτάζει προς το μέλλον».

Πριν λίγες ημέρες, ο Σούνακ δέχθηκε σαρωτική ήττα στις δημοτικές εκλογές με τα βρετανικά ΜΜΕ να κάνουν λόγο για πολιτικό σεισμό.

Η σαρωτική νίκη του Σάντικ Καν στην τρίτη θητεία της δημαρχίας του Λονδίνου ήταν ακόμα ένα χαστούκι για τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, καθώς πολλοί δήμοι που στήριζαν τους Τόρις, όπως ο δήμος του Γουέστ Μίντλαντς, πέρασαν στα χέρια των Εργατικών.

Ο Κίερ Στάρμερ, πρόεδρος των Εργατικών, πιέζει τον συντηρητικό πρωθυπουργό της χώρας να ανακοινώσει την ημερομηνία των εθνικών εκλογών άμεσα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v