Ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο, ανοίγει νέο μέτωπο

Νέα δεδομένα μετά την επίθεση με τεθωρακισμένα οχήματα, την οποία προσπαθούν να αποκρούσουν οι Ουκρανοί. Ενισχύσεις στην περιοχή στέλνει το Κίεβο.

Ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο, ανοίγει νέο μέτωπο

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν χερσαία επίθεση με τεθωρακισμένα στο Χάρκοβο, στα βορειοανατολικά της Ουκρανίας, νωρίς σήμερα, προχωρώντας ένα χιλιόμετρο κοντά στη συνοριακή πόλη Vovchansk, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν μια ζώνη ασφαλείας, ανέφερε ανώτερη στρατιωτική πηγή.

Η επίθεση ανοίγει ένα νέο μέτωπο στον πόλεμο. Οι μάχες στις συνοριακές περιοχές του Χάρκοβο συνεχίστηκαν και το Κίεβο έστειλε περισσότερες δυνάμεις ως ενίσχυση, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας.

«Περίπου στις 5 το πρωί, έγινε προσπάθεια του εχθρού να διασπάσει την αμυντική μας γραμμή, υπό την κάλυψη τεθωρακισμένων οχημάτων», ανέφερε το υπουργείο.

«Εως τώρα, αυτές οι επιθέσεις έχουν αποκρουστεί. Μάχες ποικίλης έντασης συνεχίζονται».

Ανώτερη ουκρανική στρατιωτική πηγή που αρνήθηκε να κατονομαστεί είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις στόχευαν να απωθήσουν τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έως και 10 χιλιόμετρα από τα ρωσικά σύνορα και ότι οι δυνάμεις του Κιέβου προσπαθούσαν να τις συγκρατήσουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v