Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ινδία: Το εμπορικό άλμα με τη Ρωσία δεν είναι κάτι «πρόσκαιρο»

Η αξία των εμπορικών συναλλαγών των δύο χωρών ανήλθε στα 65,7 δισ. δολάρια το οικονομικό έτος που έληξε τον Μάρτιο του 2024, σημειώνοντας αύξηση 24% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Ινδία: Το εμπορικό άλμα με τη Ρωσία δεν είναι κάτι «πρόσκαιρο»

Η αύξηση στο εμπόριο της Ινδίας με τη Ρωσία δεν θα πρέπει να θεωρηθεί "προσωρινό φαινόμενο", καθώς όλο και περισσότερες οικονομικές ευκαιρίες κάνουν την εμφάνισή τους, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας.

Η Ινδία και η Ρωσία έχουν στενή σχέση που μετρά αρκετές δεκαετίες και το Νέο Δελχί αρνήθηκε να καταδικάσει τη Μόσχα για την εισβολή της στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, καλώντας τις δύο πλευρές να θέσουν τέλος στη σύγκρουση μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας.

Το Νέο Δελχί έχει γίνει ένας από τους μεγαλύτερους αγοραστές ρωσικού πετρελαίου που μεταφέρεται διά θαλάσσης αφότου δυτικές χώρες επέβαλαν κυρώσεις και σταμάτησαν τις αγορές από τη Μόσχα ως απάντηση στον πόλεμο, τον οποίο η Ρωσία αποκαλεί "ειδική στρατιωτική επιχείρηση".

"Για πολύ καιρό, προσβλέπαμε στη Ρωσία από πολιτική άποψη ή από την άποψη της ασφάλειας", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Σ. Τζαϊσανκάρ σε ένα βιομηχανικό συνέδριο.

"Καθώς αυτή η χώρα στρέφεται ανατολικά, νέες οικονομικές ευκαιρίες κάνουν την εμφάνισή τους ... η εκτόξευση στο εμπόριό μας και νέοι τομείς συνεργασίας δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ένα προσωρινό φαινόμενο".

Το εμπόριο ανάμεσα στην Ινδία και τη Ρωσία ανήλθε στα 65,7 δισ. δολάρια το οικονομικό έτος που έληξε τον Μάρτιο του 2024, σημειώνοντας αύξηση 24% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Το Νέο Δελχί επιδιώκει να υπάρξει πρόοδος σε μια συμφωνία για επενδύσεις με τη Ρωσία καθώς και να υπογράψει μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την υπό την ηγεσία της Μόσχας Ευρασιατική Οικονομική Ένωση. Οι δύο χώρες διεξάγουν επίσης συνομιλίες για από κοινού παραγωγή στρατιωτικού εξοπλισμού.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v