Δύο νεκροί από ουκρανικές επιθέσεις στη Ρωσία

Στοχοποιήθηκαν οι περιφέρειες Μπέλγκοροντ και Λισιτσάνσκ με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυρά πυροβολικού. Ζημιές σε σπίτια και υποδομές.

Δύο νεκροί από ουκρανικές επιθέσεις στη Ρωσία

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν έπειτα από επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) και πυρά πυροβολικού στη ρωσική περιφέρεια Μπέλγκοροντ και στο Λισιτσάνσκ, πόλη που έχει καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία, ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Ένας άνδρας σκοτώθηκε και δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα από θραύσματα ουκρανικών drones που καταρρίφθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ, που συνορεύει με την Ουκρανία, ανέφερε ο τοπικός κυβερνήτης Βιτσισλάβ Γκλαντκόφ.

«Προς μεγάλη μας λύπη, ένας άμαχος σκοτώθηκε, αφού επλήγη από θραύσματα» κοντά στο χωριό Μπελενκόιε, στο δυτικό τμήμα της περιφέρειας Μπέλγκοροντ, έγραψε στο Telegram.

Άλλος ένας άμαχος τραυματίστηκε και διακομίστηκε στο νοσοκομείο στο ίδιο χωριό, τον Μπελενκόιε, σύμφωνα με τον Γκλαντκόφ, ενώ μία γυναίκα τραυματίστηκε και νοσηλεύεται στο Τσεμπέκινο, στο νότιο τμήμα της περιφέρειας Μπέλγκοροντ.

Η περιφέρεια Μπέλγκοροντ τίθεται σχεδόν καθημερινά στο στόχαστρο ουκρανικών πληγμάτων. Τα ουκρανικά στρατεύματα εξαπέλυσαν στις 10 Μαΐου νέα επίθεση από την άλλη πλευρά των συνόρων, στην ουκρανική περιφέρεια Χάρκοβο.

Εξάλλου, «ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν» στο Λισιτσάνσκ -πόλη που καταλήφθηκε από τον ρωσικό στρατό το 2022- από ουκρανικά πυρά, σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης που επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS. «Πολλές κατοικίες υπέστησαν ζημιές», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Drone έπληξε επίσης συρμό του προαστιακού που κυκλοφορούσε χωρίς επιβάτες στην περιοχή και η σιδηροδρομική γραμμή υπέστη ζημιές ανάμεσα στα χωριά Ναουμόφκα και Οκτιαμπρσκόιε (νότια) στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ, διευκρίνισε ο Βιτσισλάβ Γκλαντκόφ.

Στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα εξουδετέρωσε τρία ουκρανικά drones πάνω από την περιφέρεια Μπέλγκοροντ και ένα άλλο πάνω από την περιφέρεια Καλούγκα, 140 χλμ. νοτιοδυτικά της Μόσχας, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σήμερα το πρωί, οι ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν επίσης έξι ρουκέτες Grad πάνω από την περιφέρεια Μπέλγκοροντ, σύμφωνα με το υπουργείο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v