Η ευρωομάδα της Ακροδεξιάς πετάει έξω τη γερμανική AfD

Αποβάλλεται από την ευρωομάδα «Ταυτότητας και Δημοκρατίας», μετά τις αποκαλύψεις περί φιλοναζιστικών απόψεων και στη σκιά της αντιπαράθεσης με τη Μαρίν Λεπέν, που δεσπόζει στον χώρο.

Η ευρωομάδα της Ακροδεξιάς πετάει έξω τη γερμανική AfD

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα «Ταυτότητα και Δημοκρατία» (ID) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά την αποβολή όλων των ευρωβουλευτών της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) από τις τάξεις της, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων dpa.

Όπως επισημαίνεται, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας ID Μάρκο Ζάνι, με έγγραφό του που εστάλη σήμερα προς τους εκπροσώπους των κομμάτων-μελών της, ζητά να αποκλειστούν άμεσα οι εννέα ευρωβουλευτές της AfD. Νωρίτερα σήμερα, η κοινοβουλευτική ομάδα της AfD στην Ευρωβουλή επιχείρησε να αποτρέψει την αποβολή από την ευρωομάδα, ανακοινώνοντας τη διαγραφή του ευρωβουλευτή της Μαξιμίλιαν Κρα, ο οποίος το τελευταίο διάστημα βρέθηκε στο επίκεντρο μιας σειράς σκανδάλων που είχε ως αποτέλεσμα το κόμμα του να του απαγορεύσει τις δημόσιες εμφανίσεις και τη συμμετοχή στην προεκλογική εκστρατεία.

Πριν από λίγες εβδομάδες, συνεργάτης του κ. Κρα συνελήφθη ως ύποπτος κατασκοπείας υπέρ της Κίνας, ενώ και ο ίδιος ελέγχεται για τις σχέσεις του με το Πεκίνο και τη Μόσχα. Επιπλέον, σε πρόσφατη συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica, δήλωσε ότι «δεν ήταν εγκληματίες όλοι οι άνθρωποι των SS», κάτι που θεωρήθηκε ως «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» για τις σχέσεις της AfD με το κόμμα Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία, οι οποίες είχαν διαταραχθεί ήδη με την αποκάλυψη ότι στελέχη της AfD συμμετείχαν στη μυστική συνάντηση με νεοναζί και άλλους ακροδεξιούς στο Πότσνταμ, τον Νοέμβριο του 2023. «Η AfD πηγαίνει από τη μiα πρόκληση στην άλλη», δήλωσε προχθές η κυρία Λεπέν.

Στην ευρωομάδα της Ταυτότητας και της Δημοκρατίας συμμετέχουν μεταξύ άλλων, και εκτός από την Εθνική Συσπείρωση, το Λαϊκό Κόμμα της Δανίας, η Λέγκα της Τζόρτζια Μελόνι, το αυστριακό «Κόμμα Ελευθερίας» και το «Κόμμα για την Ελευθερία» του Ολλανδού πρωθυπουργού Χερτ Βίλντερς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v