Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρώτη φορά μετά από 24 χρόνια θα πάει στη Βόρεια Κορέα ο Πούτιν

Σπάνιες εξορμήσεις του Ρώσου προέδρου στο εξωτερικό. Θα επισκεφθεί και το Βιετνάμ. Τα ταξίδια του αναμένεται να προκαλέσουν ανησυχίες στις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους για μεταφορές όπλων που ήδη έχουν βοηθήσει το Κρεμλίνο

Πρώτη φορά μετά από 24 χρόνια θα πάει στη Βόρεια Κορέα ο Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρόκειται να επισκεφθεί σύντομα τη Βόρεια Κορέα και το Βιετνάμ, πραγματοποιώντας σπάνια ταξίδια στους παραδοσιακούς εταίρους της Μόσχας σε θέματα ασφάλειας, καθώς αναζητά βοήθεια για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Oπως μεταδίδει το Bloomberg, η Vedomosti μετέδωσε σήμερα Δευτέρα τα δύο αυτά ταξίδια, τα οποία, όπως ανέφερε, θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες, επικαλούμενο διπλωμάτη που δεν κατονόμασε. Η ρωσική εφημερίδα δεν έδωσε συγκεκριμένες ημερομηνίες για τις επισκέψεις. Επικαλέστηκε επίσης τον πρεσβευτή της Ρωσίας στη Βόρεια Κορέα Αλεξάντερ Ματσεγκόρα λέγοντας ότι το ταξίδι προετοιμάζεται τώρα "ενεργά".

Το ταξίδι του Πούτιν στη Βόρεια Κορέα θα είναι το πρώτο του από τον Ιούλιο του 2000. Πρόκειται να πυροδοτήσει τις ανησυχίες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους για τις μεταφορές όπλων που βοήθησαν το Κρεμλίνο στην επίθεσή του στην Ουκρανία με αντάλλαγμα βοήθεια που στηρίζει το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v