Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απολύθηκαν υπάλληλοι της Wells Fargo: Προσποιούνταν ότι δούλευαν!

«Εργάζονταν» με mouse jigglers, δημιουργώντας την εντύπωση ότι δουλεύουν... Οι συσκευές και το λογισμικό για τη μίμηση δραστηριότητας εργαζομένων έκαναν θραύση κατά τη διάρκεια της τηλεργασίας λόγω πανδημίας.

Απολύθηκαν υπάλληλοι της Wells Fargo: Προσποιούνταν ότι δούλευαν!

Η Wells Fargo & Co. απέλυσε πάνω από δώδεκα υπαλλήλους τον περασμένο μήνα, αφού διερεύνησε ισχυρισμούς ότι προσποιούταν εργασία.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι υπάλληλοι, όλοι στη μονάδα διαχείρισης πλούτου και επενδύσεων της εταιρείας, "απολύθηκαν μετά την εξέταση ισχυρισμών που αφορούσαν προσομοίωση δραστηριότητας πληκτρολογίου που δημιουργούσε εντύπωση ενεργού εργασίας", σύμφωνα με τις γνωστοποιήσεις που κατατέθηκαν στη Ρυθμιστική Αρχή του Χρηματοπιστωτικού Τομέα.

"Η Wells Fargo κρατά τους υπαλλήλους της στα υψηλότερα πρότυπα και δεν ανέχεται ανήθικες συμπεριφορές", ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας σε ανακοίνωσή του.

Οι συσκευές και το λογισμικό για τη μίμηση της δραστηριότητας των εργαζομένων, μερικές φορές γνωστά ως "mouse movers" ή "mouse jigglers", έκαναν θραύση κατά τη διάρκεια της εποχής της εργασίας από το σπίτι που προκάλεσε η πανδημία, με τους ανθρώπους να ανταλλάσσουν συμβουλές για τη χρήση τους στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης Reddit και TikTok. Τέτοιες συσκευές διατίθενται στο Amazon.com για λιγότερο από 20 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v