Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

France Telecom: Θέμα Orange θέτουν οι αναλυτές

Την πώληση περαιτέρω μετοχών της μονάδας της κινητής τηλεφωνίας Orange πρέπει να εξετάσει η France Telecom, στην προσπάθειά της να μειώσει τα χρέη της που ανέρχονται στο ποσό των 65 δις. ευρώ (56,5 δις. δολάρια), σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών.

France Telecom: Θέμα Orange θέτουν οι αναλυτές
Στην πώληση μετοχών της μονάδας κινητής τηλεφωνίας Orange πρέπει να στραφεί, σύμφωνα με αναλυτές και παράγοντες της αγοράς, ο δεύτερος μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός όμιλος της Ευρώπης, France Telecom, προκειμένου να μειώσει τα χρέη του, που ανέρχονται στο ποσό των 65 δις. ευρώ.

Η γαλλική εταιρία, η οποία ελέγχει το 84% της Orange, το Φεβρουάριο του περασμένου έτους προχώρησε σε δημόσια εγγραφή του 13% των μετοχών της μονάδας, αυξάνοντας τα κεφάλαιά της κατά 9 δις. ευρώ.

Επιπλέον, από την πώληση μέρους των κτηματομεσιτικών της επιχειρήσεων έχει αποκομίσει περί τα 3 δις. ευρώ, ενώ η πώληση του μεριδίου συμμετοχής στην STMicroelectronics απέφερε κέρδη 2,7 δις. ευρώ.

Η Orange από την πλευρά της προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, δηλώνοντας διά στόματος του διευθύνοντος συμβούλου της, Ζαν Φρανσουά Ποντάλ ότι η France Telecom έχει τη δυνατότητα και τα κεφάλαια που θα της επιτρέψουν να καλύψει τα χρέη της χωρίς να αναγκαστεί να προχωρήσει σε πώληση μετοχών της Orange.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v