ΗΠΑ: Αυξήθηκε οριακά στο 2,4% ο πληθωρισμός τον Μάιο

Μικρότερη άνοδο από αυτήν που ανέμεναν οι αναλυτές κατέγραψε ο πληθωρισμός τον Μάιο. Αμετάβλητος στο 2,8% ο δομικός πληθωρισμός.

ΗΠΑ: Αυξήθηκε οριακά στο 2,4% ο πληθωρισμός τον Μάιο

Υψηλότερα κινήθηκε ο πληθωρισμός σε ετήσια και μηνιαία βάση τον Μάιο, αν και διαμορφώθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα από αυτά που ανέμεναν οι αναλυτές. 

Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε 0,1% τον Μάιο σε σχέση με τον Απρίλιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα ενισχυθεί 0,2%.

Σε ετήσια βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή κατέγραψε άνοδο 2,4% τον Μάιο σε σχέση με τον Μάιο του προηγούμενου έτους. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο πληθωρισμός θα αυξηθεί στο 2,5%.

Τον Απρίλιο ο πληθωρισμός είχε καταγράψει ετήσια άνοδο 2,3%. 

Ο δομικός πληθωρισμός, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τις ευμετάβλητες κατηγορίες των τροφίμων και της ενέργειας, παρέμεινε αμετάβλητος στο 2,8% σε ετήσια βάση και αυξήθηκε 0,1% σε μηνιαία βάση. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα καταγράψει άνοδο 2,9% και 0,3% αντίστοιχα. 

Αυτός ήταν ο τέταρτος διαδοχικός μήνας που ο πληθωρισμός ήταν χαμηλότερος από τις προβλέψεις.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v
Απόρρητο