Ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, δήλωσε την Τρίτη ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη θα πρέπει να εργαστούν για την αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή το συντομότερο δυνατό και να αποφύγουν περαιτέρω κλιμάκωση.
Ο Σι έκανε τις δηλώσεις κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρόεδρο του Ουζμπεκιστάν, Σαβκάτ Μιρζιγιογέφ, στο περιθώριο της δεύτερης Συνόδου Κίνας-Κεντρικής Ασίας στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αστάνα.
Όπως μεταδίδει το Xinhua, ο Σι δήλωσε ότι η Κίνα είναι βαθιά ανήσυχη καθώς η στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ κατά του Ιράν προκάλεσε απότομη κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, προσθέτοντας ότι η Κίνα αντιτίθεται σε οποιεσδήποτε ενέργειες παραβιάζουν την κυριαρχία, την ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα άλλων χωρών.
Τόνισε ότι οι στρατιωτικές συγκρούσεις δεν αποτελούν λύση στα προβλήματα και ότι η κλιμάκωση της κατάστασης στην περιοχή δεν εξυπηρετεί τα κοινά συμφέροντα της διεθνούς κοινότητας.
Ο Σι δήλωσε ότι η Κίνα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με όλα τα μέρη ώστε να διαδραματίσει έναν εποικοδομητικό ρόλο στην αποκατάσταση της ειρήνης και της σταθερότητας στη Μέση Ανατολή.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.gr
FOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin