Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισραήλ: Προετοιμαζόμαστε για πόλεμο διαρκείας, δηλώνει ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων

«Ξεκινήσαμε την πιο περίπλοκη εκστρατεία στην ιστορία μας. Την προετοιμάζαμε για χρόνια», δήλωσε ο αντιστράτηγος Εγιάλ Ζαμίρ. «Ερχονται δύσκολες μέρες», προειδοποιεί τους πολίτες.

Ισραήλ: Προετοιμαζόμαστε για πόλεμο διαρκείας, δηλώνει ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων

Το Ισραήλ πρέπει να προετοιμαστεί για «παρατεταμένη εκστρατεία» εναντίον του Ιράν, δήλωσε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, καλώντας τους πολίτες να προετοιμαστούν για «δύσκολες μέρες».

«Ξεκινήσαμε την πιο περίπλοκη εκστρατεία στην ιστορία μας (…). Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για παρατεταμένη εκστρατεία», δήλωσε ο αντιστράτηγος Εγιάλ Ζαμίρ σε βιντεομήνυμα προς τους «πολίτες του Ισραήλ».

«Παρά τις σημαντικές προόδους, μας περιμένουν δύσκολες μέρες. Προετοιμαζόμαστε για πολυάριθμα ενδεχόμενα».

Ο ισραηλινός στρατός προετοίμαζε «για χρόνια» την επιχείρηση Rising Lion, που ξεκίνησε στις 13 Ιουνίου εναντίον του Ιράν, επιβεβαίωσε ο ίδιος.

«Τους τελευταίους μήνες επιταχύναμε τις προετοιμασίες (…) ενώ πολεμούσαμε σε διάφορα μέτωπα και διατηρώντας απόλυτη μυστικότητα».

Ο «συνδυασμός» των ιρανικών πυρηνικών απειλών και πυραύλων «μας ανάγκασε να ξεκινήσουμε ένα προληπτικό πλήγμα», ανέφερε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου.

Αυτή η εκστρατεία είναι «η πιο περίπλοκη στην ιστορία μας», συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι «επιχειρούμε βάσει δομημένου αλλά ευέλικτου σχεδίου που προσαρμόζεται ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ισραηλινού στρατού, πριν από την ισραηλινή επίθεση το Ιράν κατείχε «περίπου 2.500 πυραύλους εδάφους-εδάφους και τους παρήγε σε συνεχή ρυθμό», γεγονός που θα του επέτρεπε να συγκεντρώσει ένα απόθεμα «περίπου 8.000 πυραύλων» εντός δύο ετών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο