Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρέει η μπύρα στην Ευρώπη: Ανοδος στην παραγωγή με άλμα για τις alcohol-free

Η ΕΕ παρήγαγε σχεδόν 35 δισ. λίτρα μπύρας πέρυσι. Σημαντική αύξηση στις εναλλακτικές, χωρίς ή με ελάχιστο αλκοόλ. Η Γερμανία διατηρεί με διαφορά τα σκήπτρα στην παραγωγή.

Ρέει η μπύρα στην Ευρώπη: Ανοδος στην παραγωγή με άλμα για τις alcohol-free

Το 2024, οι χώρες της ΕΕ παρήγαγαν 32,7 δισεκατομμύρια λίτρα μπύρας με περιεκτικότητα σε αλκοόλ άνω του 0,5 % και 2 δισ. λίτρα μπύρας με περιεκτικότητα σε αλκοόλ κάτω του 0,5% ή χωρίς καθόλου αλκοόλ, συνολικά 34,7 δισ. λίτρα.

Σύμφωνα με τη Eurostat, σε σύγκριση με το 2023, η παραγωγή μπύρας με περιεκτικότητα σε αλκοόλ άνω του 0,5 % στην ΕΕ αυξήθηκε ελαφρώς κατά 0,6 % (+0,2 δισ. λίτρα), ενώ η παραγωγή μπύρας με περιεκτικότητα σε αλκοόλ κάτω του 0,5 % αυξήθηκε κατά 11,1 % (+0,2 δισ. λίτρα).

Ο κατάλογος των κορυφαίων παραγωγών της ΕΕ παρέμεινε αμετάβλητος το 2024.

Η Γερμανία συνέχισε να κατέχει την πρώτη θέση ως η μεγαλύτερη παραγωγός μπύρας με περιεκτικότητα σε αλκοόλ άνω του 0,5%, με 7,2 δισεκατομμύρια λίτρα (22,2% της συνολικής παραγωγής της ΕΕ), όπως και το 2023.

Τη Γερμανία ακολουθούσαν σε απόσταση η Ισπανία, με 4,0 δισεκατομμύρια λίτρα (12,3% της συνολικής παραγωγής της ΕΕ) και η Πολωνία, με 3,4 δισεκατομμύρια λίτρα (10,6%). Οι Κάτω Χώρες, με 2,2 δισεκατομμύρια λίτρα (6,8%), και το Βέλγιο, με 2,1 δισεκατομμύρια λίτρα (6,3%), συγκαταλέγονταν επίσης στους 5 κορυφαίους παραγωγούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο