Χάνει έδαφος η Tesla, προβλέψεις για πτώση στις πωλήσεις

Οι πωλήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας αναμένονται να μειωθούν για δεύτερη διαδοχική χρονιά. Απαισιόδοξες οι εκτιμήσεις.

Χάνει έδαφος η Tesla, προβλέψεις για πτώση στις πωλήσεις

Η Tesla δημοσίευσε στον ιστότοπό της μια συλλογή εκτιμήσεων αναλυτών για τις παραδόσεις οχημάτων - οι μέσοι όροι για το τρέχον τρίμηνο είναι πιο απαισιόδοξοι από αυτούς που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Tesla, οι αναλυτές αναμένουν κατά μέσο όρο ότι η εταιρεία θα έχει παραδώσει 422.850 αυτοκίνητα το τέταρτο τρίμηνο, σημειώνοντας πτώση 15% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Οι εκτιμήσεις του Bloomberg έκαναν λόγο για μέσο όρο 445.061 οχημάτων, ο οποίος αντιστοιχεί σε πτώση 10%.

Αν και η ομάδα επενδυτικών σχέσεων της Tesla συγκεντρώνει εδώ και χρόνια τις μέσες εκτιμήσεις για τις παραδόσεις, η εταιρεία δεν έχει δημοσιεύσει τα στοιχεία αυτά στην ιστοσελίδα της.

Η αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε πορεία για τη δεύτερη συνεχόμενη μείωση των ετήσιων πωλήσεων αυτοκινήτων, έχοντας συγκεντρώσει μια μέση εκτίμηση για 1,6 εκατομμύρια παραδόσεις, καταγράφοντας πτώση πάνω από 8% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Tesla Analysts Brace for Sales Decline

Company says average estimate calls for 15% drop

 

Source: Company statements

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο