H Eυρωπαϊκή Ένωση έχει συζητήσει ποια θα μπορούσε να είναι η ευρωπαϊκή απάντηση στην περίπτωση που αποδειχθούν πραγματικές οι απειλές των ΗΠΑ για απόκτηση της Γροιλανδίας, ημιαυτόνομου εδάφους της Δανίας, δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας.
«Τα μηνύματα που ακούμε σχετικά με τη Γροιλανδία είναι εξαιρετικά ανησυχητικά», είπε η Κάλας σε δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Μπαντρ Αμπντελάτι στο Κάιρο.
Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παραμένει προσηλωμένος στη συμμαχία του ΝΑΤΟ, ακόμα κι αν ο ίδιος και η ομάδα του για την εσωτερική ασφαλεία διεξάγουν συνομιλίες σχετικά με το ενδεχόμενο αγοράς της Γροιλανδίας από τις ΗΠΑ, δήλωσε χθες η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Κάρολαϊν Λέβιτ.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ