Ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ Μπέσεντ, δήλωσε ότι επικοινώνησε με την Ιάπωνα ομόλογό του μετά τις μαζικές πωλήσεις κρατικών ομολόγων της Ιαπωνίας, η οποία, όπως είπε, επηρέασε και την αγορά των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου.
«Έχω επικοινωνήσει με την ομόλογό μου στην Ιαπωνία, και είμαι βέβαιος ότι θα αρχίσουν να λένε πράγματα που θα ηρεμήσουν την αγορά», δήλωσε ο Μπέσεντ σε συνέντευξή του στο Fox News από το Νταβός της Ελβετίας.
Όταν ρωτήθηκε νωρίτερα για αναφορές ότι η Ευρώπη ενδέχεται να πουλήσει αμερικανικά treasuries ως πιθανό αντίμετρο στην πρωτοβουλία του Τραμπ για τη Γροιλανδία, ο Μπέσεντ απέρριψε αυτή την εικασία ως «ψευδοαφήγημα».
«Αντιτίθεται σε κάθε λογική και δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω πιο έντονα», δήλωσε ο Μπέσεντ σε συνέντευξη Τύπου.
Παρ’ όλα αυτά, το δανικό συνταξιοδοτικό ταμείο AkademikerPension ανακοίνωσε την Τρίτη ότι σκοπεύει να σταματήσει τις επενδύσεις σε αμερικανικά κρατικά ομόλογα έως το τέλος του μήνα.
Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο να ξεσπάσει εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης, ο Μπέσεντ απάντησε: «Γιατί προτρέχετε εκεί; Γιατί παίρνετε το χειρότερο σενάριο;... Σταματήστε την υστερία. Πάρτε μια βαθιά ανάσα».
«Είμαι βέβαιος ότι οι ηγέτες δεν θα κλιμακώσουν την κατάσταση και ότι αυτό θα εξελιχθεί με τρόπο που θα καταλήξει σε πολύ καλό αποτέλεσμα για όλους» είπε.