Η Ryanair ανακοίνωσε ότι βελτιώνει τις προβλέψεις της για το σύνολο της χρονιάς, τόσο για τον αριθμό των επιβατών όσο και για τις τιμές των εισιτηρίων. Αυτό οφείλεται στο ότι αρχίζει να παραλαμβάνει περισσότερα αεροσκάφη από την Boeing και στη συνεχιζόμενη ισχυρή ζήτηση για ταξίδια.
Οπως μεταδίδει το Bloomberg, για το οικονομικό έτος 2026, η εταιρεία εκτιμά ότι η επιβατική κίνηση θα αυξηθεί κατά 4%, φτάνοντας σχεδόν τα 208 εκατομμύρια επιβάτες, λίγο πάνω από την προηγούμενη πρόβλεψη των 207 εκατομμυρίων. Παράλληλα, αναμένει ότι οι μέσοι ναύλοι (τιμές εισιτηρίων) θα αυξηθούν πάνω από 7% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
Η αεροπορική δήλωσε επίσης ότι δίνει μια προσεκτική πρόβλεψη για τα καθαρά κέρδη μετά φόρων (χωρίς έκτακτα έξοδα), τα οποία αναμένεται να κινηθούν μεταξύ 2,13 και 2,23 δισ. ευρώ.
Στο τρίτο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 115 εκατ. ευρώ, αν αφαιρεθεί μια πρόβλεψη 85 εκατ. ευρώ για πρόστιμο από την ιταλική αρχή ανταγωνισμού. Το ποσό αυτό είναι χαμηλότερο από τα 149 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου, αλλά υψηλότερο από τις προσδοκίες των αναλυτών, που περίμεναν κατά μέσο όρο περίπου 90 εκατ. ευρώ.
Τέλος, ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας εξήγησε ότι οι καταναλωτές συνεχίζουν να ταξιδεύουν μαζικά, ενώ η χωρητικότητα πτήσεων στην Ευρώπη παραμένει περιορισμένη, κάτι που οδηγεί φυσιολογικά σε ελαφρώς υψηλότερες τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια.