Αντόνιο Κόστα: Μόνο η Ρωσία «κερδίζει» από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή

Η Μόσχα επωφελείται από την άνοδο των τιμών ενέργειας και την απομάκρυνση του διεθνούς ενδιαφέροντος από την Ουκρανία, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Καλεί όσους εμπλέκονται στη νέα κρίση να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Αντόνιο Κόστα: Μόνο η Ρωσία «κερδίζει» από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή
Αντόνιο Κόστα

Η Ρωσία είναι η μόνη που επωφελείται από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, υποστήριξε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα κατά την ομιλία του ενώπιον των πρέσβεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες, μεταδίδουν οι Times of Israel.

Καθώς η τιμή της ενέργειας εκτοξεύεται, η Μόσχα αποκτά «νέους πόρους για να χρηματοδοτήσει τον πόλεμό της εναντίον της Ουκρανίας», εξήγησε ο Κόστα. 

Πρόσθεσε επίσης, ότι η Ρωσία επωφελείται από το γεγονός ότι ευρωπαϊκές δυνάμεις, που θα μπορούσαν να είχαν σταλεί στην Ουκρανία, μεταφέρονται τώρα σε χώρες που επηρεάζονται από την νέα κρίση, αφού το επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος φαίνεται να έχει μετατοπιστεί από το Κίεβο προς το Ιράν και τα κράτη της Μέσης Ανατολής.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου υπογράμμισε την ανάγκη να συμβάλλει η ΕΕ στην προστασία της διεθνούς τάξης πραγμάτων, η οποία βασίζεται σε κανόνες δικαίου και αμφισβητείται όπως είπε, από τις ΗΠΑ.

Όλα τα μέρη που εμπλέκονται στη σύγκρουση πρέπει να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση η οποία θα ήταν επικίνδυνη όχι μόνο για τη Μέση Ανατολή αλλά και για την Ευρώπη, τόνισε ο Κόστα.

«Η ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπορούν να επιτευχθούν μέσω βομβών. Μόνο το διεθνές δίκαιο τα υποστηρίζει».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο