Η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση 20 ετών για τον χρυσό

Το μέταλλο έχει χάσει πάνω από 14% μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα και φαίνεται να οδεύει προς τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση του από τον Οκτώβριο του 2008. Πίεση από πετρέλαιο και επιτόκια.

Η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση 20 ετών για τον χρυσό

Ανοδο πάνω από 1% καταγράφει ο χρυσός, στις 4.532 δολάρια ανά ουγκιά, χάρη σε κινήσεις αναζήτησης ευκαιριών, αλλά δείχνει να οδεύει προς τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση των τελευταίων σχεδόν δύο δεκαετιών, καθώς η άνοδος των τιμών του πετρελαίου λόγω της κλιμάκωσης του πολέμου στη Μέση Ανατολή ουσιαστικά εξάλειψε τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ εντός του έτους.

Το μέταλλο έχει υποχωρήσει κατά περισσότερο από 14% μέχρι στιγμής αυτό το μήνα, και φαίνεται να οδεύει προς τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση του από τον Οκτώβριο του 2008, υπό την πίεση του δολαρίου, το οποίο έχει ενισχυθεί κατά πάνω από 2% από την έναρξη των αμερικανο-ισραηλινών επιθέσεων κατά του Ιράν στις 28 Φεβρουαρίου.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η σημερινή άνοδος ακολουθεί τη σημαντική πτώση της προηγούμενης εβδομάδας, όταν ο χρυσός υποχώρησε σε χαμηλά πολλών μηνών, γεγονός που προσέλκυσε αγοραστικό ενδιαφέρον.

Πίεση από πετρέλαιο και επιτόκια

Παρά την πρόσφατη ανάκαμψη, το πολύτιμο μέταλλο έχει χάσει πάνω από 14% μέσα στον μήνα και οδεύει προς τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από το 2008.

Η άνοδος των τιμών του πετρελαίου, λόγω της κλιμάκωσης του πολέμου στη Μέση Ανατολή, ενισχύει τις πληθωριστικές πιέσεις και μειώνει σχεδόν πλήρως τις προσδοκίες για πτώση επιτοκίων στις ΗΠΑ.

Οι επενδυτές εκτιμούν ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν υψηλά για μεγαλύτερο διάστημα ή ακόμη και θα αυξηθούν περαιτέρω, εξέλιξη που περιορίζει την ελκυστικότητα του χρυσού, ο οποίος δεν αποδίδει τόκο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο