Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) υποβαθμίζει τον κίνδυνο στασιμοπληθωρισμού λόγω της κρίσης στο Ιράν.
Oπως μεταδίδει το Reuters, ερωτηθείς αν ο ΟΟΣΑ φοβάται μια επανάληψη του στασιμόπληθωρισμού που παρατηρήθηκε τη δεκαετία του 1970, ο Ματίας Κόρμαν δήλωσε: «Δεν θεωρούμε ως βασικό σενάριο τον κίνδυνο στασιμοπληθωρισμού».
«Αυτό που βιώνουμε σήμερα είναι διαφορετικό... Ο σημερινός πληθωρισμός οφείλεται κυρίως σε ένα συγκεκριμένο σοκ προσφοράς στις τιμές της Ενέργειας και όχι σε μια ευρεία ζήτηση», δήλωσε σε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών.
Η παγκόσμια οικονομία διαθέτει ορισμένες πραγματικές πηγές δύναμης, πρόσθεσε.
Οπως θυμίζει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, ο στασιμοπληθωρισμός είναι ένας συνδυασμός στασιμότητας της οικονομικής ανάπτυξης και υψηλού πληθωρισμού και ανεργίας.