Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο Βατικανό μεταβαίνει αυτήν την εβδομάδα ο Ρούμπιο

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μερικές εβδομάδες αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επικρίθηκε από τους Χριστιανούς για την λεκτική επίθεση που εξαπέλυσε κατά του Πάπα Λέοντα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο Βατικανό μεταβαίνει αυτήν την εβδομάδα ο Ρούμπιο

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο, θα ταξιδέψει στην Ιταλία και το Βατικανό αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με ιταλικές εφημερίδες.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μερικές εβδομάδες αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επικρίθηκε από τους Χριστιανούς για την λεκτική επίθεση που εξαπέλυσε κατά του Πάπα Λέοντα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Πάπας, ο οποίος διατηρούσε σχετικά χαμηλό προφίλ τους πρώτους μήνες της θητείας του, έχει αναδειχθεί στο προσκήνιο τις τελευταίες εβδομάδες ως σφοδρός επικριτής του πολέμου στο Ιράν, καταδικάζοντας επίσης τις σκληρές αντιμεταναστευτικές πολιτικές της κυβέρνησης Τραμπ.

Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος έχει επικρίνει αρκετές φορές τον Ποντίφικα χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα ως «απαίσιο».

Αν και δεν είναι σίγουρο ότι ο Ρούμπιο, (που είναι Καθολικός στο θρήσκευμα), θα συναντηθεί προσωπικά με τον Πάπα Λέοντα, οι εφημερίδες La Repubblica και Corriere della Sera αναφέρουν ότι θα έχει συνομιλίες με τον Καρδινάλιο Πιέτρο Παρόλιν, τον επικεφαλής διπλωματικό αξιωματούχο του Βατικανού.

Σημειώνεται ότι η τελευταία φορά που ο Ρούμπιο συνάντησε τον Πάπα ήταν τον Μάιο του 2025, όταν μαζί με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζ. Ντ. Βανς παρευρέθηκαν στην εναρκτήρια λειτουργία του στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, μεταδίδουν οι Times of Israel.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι ο Αμερικανός ΥΠΕΞ αναμένεται να έχει επίσης συνομιλίες με τον ομόλογό του στην Ιταλία καθώς και τον ΥΠΑΜ της χώρας με σκοπό την άμβλυνση των εντάσεων που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές, αφού η Ρώμη αρνήθηκε να επιτρέψει σε αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη να χρησιμοποιήσουν τις βάσεις στη χώρα για να επιτεθούν στο Ιράν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο