Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά 25% στα κέρδη της BMW αλλά ξεπέρασε τις προβλέψεις

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε σημαντική πτώση κερδών στο πρώτο τρίμηνο του 2026, όμως οι επιδόσεις της αποδείχθηκαν καλύτερες από τις εκτιμήσεις της αγοράς παρά τις πιέσεις από δασμούς και Κίνα.

Βουτιά 25% στα κέρδη της BMW αλλά ξεπέρασε τις προβλέψεις

Kατά 25% μειώθηκαν τα προ φόρων κέρδη της BMW το πρώτο τρίμηνο του έτους, ενώ περιορίστηκε και το βασικό λειτουργικό περιθώριο κέρδους της. Παρ’ όλα αυτά, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία πολυτελών οχημάτων ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, παρά τις πιέσεις από τους δασμούς και τη δύσκολη αγορά της Κίνας.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η εταιρεία ανέφερε ότι τα προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν στα 2,3 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο, έναντι πρόβλεψης αναλυτών για 2,2 δισ. ευρώ, σε συμφωνία με τις προβλέψεις που είχε συγκεντρώσει η ίδια η εταιρεία. Τα έσοδα του ομίλου υποχώρησαν κατά 8,1% στα 31 δισ. ευρώ.

Τα αποτελέσματα της BMW έρχονται μετά τις επίσης αδύναμες επιδόσεις που ανακοίνωσαν οι ανταγωνιστές Mercedes-Benz και Audi, καθώς η απειλή υψηλότερων δασμών προστίθεται στον έντονο ανταγωνισμό από την Κίνα.

Όπως και πολλές άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, η BMW στρέφεται σε μειώσεις κόστους προκειμένου να αντισταθμίσει τις πιέσεις από τους δασμούς και το αυξημένο κόστος πρώτων υλών σε μια παγκοσμίως αδύναμη αγορά αυτοκινήτου.

Το περιθώριο EBIT στον βασικό κλάδο αυτοκινήτων διαμορφώθηκε στο 5% το πρώτο τρίμηνο, έναντι 6,9% έναν χρόνο πριν, αλλά υψηλότερα από την πρόβλεψη των αναλυτών για 4,7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο