Αυξάνονται οι βουλευτές των Εργατικών στη Βρετανία που ζητούν ην παραίτηση του σερ Κιρ Στάρμερ. Μέσα στην τελευταία ώρα, τρεις επιπλέον βουλευτές του κόμματος μεταξύ των οποίων και ένας πιστός υποστηρικτής του Στάρμερ ζήτησαν δημόσια την αποχώρηση του πρωθυπουργού. Η βουλευτής του Μπέρμιγχαμ, Πολέτ Χάμιλτον, είναι μία εξ αυτών.
Στο δημοτικό συμβούλιο του Μπέρμιγχαμ -το μεγαλύτερο στην Ευρώπη- οι Εργατικοί απώλεσαν την πλειοψηφία μετά τις εκλογές της περασμένης Πέμπτης. Μιλώντας στον Τζέρεμι Βάιν σήμερα το πρωί, η συνήθως πιστή βουλευτής πρόσθεσε: «Χρειαζόμαστε μια ομαλή μετάβαση και πρέπει να καταρτίσουμε ένα σχέδιο -ο Σερ Κιρ πρέπει να το κάνει αυτό- για το πότε θα αποχωρήσει και πότε θα έχουμε αυτή τη μετάβαση. Ο βρετανικός λαός μίλησε».
Στο μεταξύ, ο Ντέιβιντ Σμιθ περίμενε μέχρι να ολοκληρώσει ο Στάρμερ την κρίσιμη ομιλία του σήμερα το πρωί, προτού δηλώσει ότι και ο ίδιος πιστεύει πως ήρθε η ώρα να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός. Δήλωσε ότι θεωρεί τον Στάρμερ «άνθρωπο με ακεραιότητα», αλλά πρόσθεσε πως πιστεύει ότι «τώρα είναι η στιγμή για τον πρωθυπουργό να ορίσει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την αποχώρησή του».
Όπως σημείωσε ο Σμιθ, «αυτή η αποχώρηση πρέπει να γίνει με τάξη και να είναι αξιοπρεπής· για τον ίδιο τον πρωθυπουργό, για την κυβέρνηση, αλλά πάνω απ' όλα για το καλό της χώρας».
Η βουλευτής των Εργατικών, Μπελ Ριμπέιρο-Άντι, έγινε πλέον η δεύτερη βουλευτής που ζητά την παραίτηση του πρωθυπουργού μετά την ομιλία του, δηλώνοντας: «Είναι σαφές ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει ένα αξιόπιστο σχέδιο. Πρέπει τώρα να ορίσει ένα χρονοδιάγραμμα αποχώρησης. Όμως η διαδικασία αντικατάστασής του δεν μπορεί να γίνει με "ενθρόνιση"».
Σύμφωνα με το SkyNews, οι βουλευτές των Εργατικών που έχουν ταχθεί υπέρ της παραίτησης του Στάρμερ έχουν φθάσει σχεδόν τους 40.