Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκπληξη στη Γερμανία: Η ανεργία υποχώρησε κόντρα στις προβλέψεις

Η γερμανική αγορά εργασίας έστειλε απρόσμενο θετικό μήνυμα τον Μάιο, όμως οι αρχές προειδοποιούν ότι η ανάκαμψη παραμένει εύθραυστη και οι γεωπολιτικές κρίσεις απειλούν να ανατρέψουν το σκηνικό.

Εκπληξη στη Γερμανία: Η ανεργία υποχώρησε κόντρα στις προβλέψεις

Το εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό ανεργίας στη Γερμανία υποχώρησε στο 6,3% τον Μάιο από το σχεδόν εξαετές υψηλό του 6,4% που είχε καταγραφεί τον Απρίλιο, ξεπερνώντας ελαφρώς τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Παρά τη θετική εξέλιξη, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Απασχόλησης απέδωσε τη μείωση σε έκτακτο και προσωρινό παράγοντα.

Ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 12.000 άτομα, στα 2,987 εκατομμύρια, διαψεύδοντας τις προβλέψεις που έκαναν λόγο για αύξηση κατά 10.000 άτομα.

Σε μη εποχικά προσαρμοσμένη βάση, η ανεργία υποχώρησε κάτω από το όριο των 3 εκατομμυρίων, στα 2,95 εκατομμύρια άτομα, κυρίως λόγω ανάκαμψης μετά τα αδύναμα στοιχεία του Απριλίου.

Η επικεφαλής της Υπηρεσίας Απασχόλησης, Αντρέα Νάλες, τόνισε ότι «παρά τη μείωση, η ανοιξιάτικη ανάκαμψη δεν κατάφερε να αποκτήσει πραγματική δυναμική φέτος».

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι η ανεργία αναμένεται να αυξηθεί τους επόμενους μήνες, καθώς πολλές επιχειρήσεις καθυστερούν τις αποφάσεις για το προσωπικό τους λόγω των γεωπολιτικών αβεβαιοτήτων και των επιπτώσεων από τη σύγκρουση με το Ιράν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο