Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα προσβολή Τραμπ στη Μελόνι: Χρειάζονται περιοριστικά μέτρα

Το meme υπονοεί ότι ο Τραμπ χρειάζεται νομική προστασία από μια «επίμονη» Μελόνι. Αποτελεί έμμεση αναφορά στον ισχυρισμό του ότι η Ιταλίδα πρωθυπουργός τον είχε «ικετεύσει» για μια κοινή φωτογραφία κατά τη Σύνοδο της G7 στη Γαλλία.

Νέα προσβολή Τραμπ στη Μελόνι: Χρειάζονται περιοριστικά μέτρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της πρώην συμμάχου του, Τζόρτζια Μελόνι, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία της με τη λεζάντα «restraining order needed» («χρειάζονται ασφαλιστικά μέτρα»), λίγο πριν από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, όπου οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν για πρώτη φορά μετά τη σφοδρή δημόσια αντιπαράθεσή τους.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η τελευταία αιχμή του Αμερικανού προέδρου προς την Ιταλίδα πρωθυπουργό, με την οποία είχε αναπτύξει στενή σχέση πριν από την πρόσφατη θεαματική ρήξη τους, δημοσιεύθηκε μέσω του Truth Social.

Στην εικόνα, ο Τραμπ εμφανίζεται δίπλα στη Μελόνι, η οποία χαμογελά και τον κοιτάζει προς τα πάνω, σαν να είναι γοητευμένη από την παρουσία του.

Η αναφορά στη Σύνοδο της G7 και η κλιμάκωση της σύγκρουσης

Το διαδικτυακό meme, που υπονοεί ότι ο Τραμπ χρειάζεται νομική προστασία από μια «επίμονη» Μελόνι, αποτελεί έμμεση αναφορά στον ισχυρισμό του ότι η Ιταλίδα πρωθυπουργός τον είχε «ικετεύσει» για μια κοινή φωτογραφία κατά τη Σύνοδο της G7 στη Γαλλία τον περασμένο μήνα, προκειμένου να ενισχύσει τη φθίνουσα δημοτικότητά της.

Η Τζόρτζια Μελόνι διέψευσε κατηγορηματικά τον ισχυρισμό ότι «ικέτευσε» για μια φωτογραφία, απαντώντας με βίντεο στο οποίο κατηγόρησε τον Τραμπ ότι εξυπηρετεί τους εχθρούς της Δύσης. Στη συνέχεια, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν νέες επιθέσεις μέσω των social media σχετικά με τη δημοτικότητά τους στο εσωτερικό των χωρών τους.

Μέχρι στιγμής, η Μελόνι δεν έχει απαντήσει στη νέα ανάρτηση του Τραμπ, ενώ το γραφείο της αρνήθηκε να σχολιάσει. Ο υπουργός Άμυνας της Ιταλίας, Γκουίντο Κροσέτο, δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση ότι η χώρα είναι αποφασισμένη να διατηρήσει σταθερές σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες, προσθέτοντας: «Οι άνθρωποι έρχονται και φεύγουν, αλλά οι σχέσεις διαρκούν».

Σκιές ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ

Η νέα προσβολή του Τραμπ προς τη Μελόνι αναδεικνύει τη συνεχιζόμενη δυσαρέσκειά του απέναντι στην ίδια και σε άλλους συμμάχους του ΝΑΤΟ, λόγω της απροθυμίας τους να επιτρέψουν τη χρήση αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων στην Ευρώπη για την αμερικανοϊσραηλινή εκστρατεία βομβαρδισμών κατά του Ιράν.

Παράλληλα, η εξέλιξη δημιουργεί αρνητικό κλίμα ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα αυτή την εβδομάδα, η οποία διεξάγεται υπό τον φόβο ενός χαοτικού περιορισμού της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην Ευρώπη.

Ο επικεφαλής του προγράμματος Άμυνας και Ασφάλειας του Ινστιτούτου Διεθνών Υποθέσεων της Ρώμης, Αλεσάντρο Μαρόνε, σχολίασε: «Αυτό δείχνει για ακόμη μία φορά την απρόβλεπτη φύση του Τραμπ και το πόσο τα προσωπικά συναισθήματα και οι αντιλήψεις διαμορφώνουν την αμερικανική εξωτερική και αμυντική πολιτική στη σημερινή κυβέρνηση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο