Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι Χούθι σχεδιάζουν «διόδια» στο Μπαμπ ελ Μαντέμπ

Οι αντάρτες της Υεμένης εξετάζουν την επιβολή τελών στα εμπορικά πλοία που διέρχονται από το στρατηγικό στενό του Μπαμπ ελ Μαντέμπ. Η κίνηση ενδέχεται να επηρεάσει τη διεθνή ναυτιλία και να εντείνει τις ανησυχίες για την αγορά πετρελαίου.

Οι Χούθι σχεδιάζουν «διόδια» στο Μπαμπ ελ Μαντέμπ

Οι Χούθι της Υεμένης εξετάζουν το ενδεχόμενο να επιβάλουν τέλη στα εμπορικά πλοία που διέρχονται από το νότιο τμήμα της Ερυθράς Θάλασσας, μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση θαλάσσιου αποκλεισμού των λιμανιών της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι σιίτες αντάρτες, που πρόσκεινται στο Ιράν, σχεδιάζουν να επιβάλουν χρεώσεις στα περισσότερα πλοία που διέρχονται από το στενό Μπαμπ ελ Μαντέμπ, το οποίο συνδέει την Ερυθρά Θάλασσα με τον Κόλπο του Άντεν. Προς το παρόν δεν έχει καθοριστεί χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή του μέτρου.

Το γραφείο Τύπου των Χούθι δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Συζητήσεις με το Ιράν

Δύο περιφερειακοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι αντιπροσωπεία των Χούθι επισκέφθηκε το Ιράν τον Ιούλιο, με αφορμή την κηδεία του ανώτατου ηγέτη Αλί Χαμενεΐ, όπου συζήτησε με Ιρανούς αξιωματούχους το ενδεχόμενο επιβολής τελών για τη διέλευση από το Μπαμπ ελ Μαντέμπ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στόχος είναι να καθιερωθεί η πρακτική επιβολής τελών σε διεθνείς θαλάσσιους διαύλους και να αυξηθεί η πίεση προς τις ΗΠΑ. Παράλληλα, τα κινεζικά πλοία φέρεται να εξαιρούνται από τις σχεδιαζόμενες χρεώσεις.

Ανησυχία για τις θαλάσσιες μεταφορές

Πηγές αναφέρουν επίσης ότι η Κίνα είχε απευθείας συνομιλίες με τους Χούθι, επιδιώκοντας να διασφαλίσει την ασφαλή διέλευση των δεξαμενόπλοιών της από το νότιο τμήμα της Ερυθράς Θάλασσας χωρίς τον κίνδυνο επιθέσεων. Το Πεκίνο αποτελεί τον μεγαλύτερο αγοραστή σαουδαραβικού πετρελαίου.

Εφόσον εφαρμοστεί, η επιβολή τελών στο Μπαμπ ελ Μαντέμπ αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις από τις χώρες του Κόλπου και την Ευρώπη, καθώς θα περιορίσει μία κρίσιμη εναλλακτική θαλάσσια οδό για τη Σαουδική Αραβία έναντι του Στενού του Ορμούζ και θα ενισχύσει τις ανησυχίες για την παγκόσμια προσφορά πετρελαίου.

Η ναυσιπλοΐα στην Ερυθρά Θάλασσα δεν έχει ακόμη επανέλθει πλήρως μετά τις επιθέσεις που ξεκίνησαν οι Χούθι τον Νοέμβριο του 2023, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστινίους στον πόλεμο της Γάζας. Οι επιθέσεις κατά εμπορικών πλοίων σταμάτησαν μετά την εκεχειρία που επιτεύχθηκε τον Οκτώβριο του 2025.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο