Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτεταμένες εκκενώσεις λόγω πυρκαγιών στην Ουάσιγκτον

Εκτός από την εθνοφρουρά, στις επιχειρήσεις πυρόσβεσης συμμετέχουν πυροσβέστες από περισσότερες από δέκα πολιτείες

Εκτεταμένες εκκενώσεις λόγω πυρκαγιών στην Ουάσιγκτον

Δασικές πυρκαγιές που εκτείνονται σε πάνω από ένα εκατομμύριο στρέμματα στην πολιτεία της Ουάσιγκτον έχουν αναγκάσει τις αρχές να προχωρήσουν σε εκτεταμένες εκκενώσεις, ενώ έχουν προκαλέσει διακοπές στην ηλεκτροδότηση στην περιοχή Σποκάν, δήλωσαν πολιτειακοί αξιωματούχοι αργά χθες (τοπική ώρα).

Περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι μάχονται κατά τουλάχιστον 10 πυρκαγιών σε όλη την πολιτεία, δήλωσε ο Ντέιβ Απδεγκρόουβ, ο επίτροπος της πολιτείας που είναι αρμόδιος για τις δημόσιες εκτάσεις γης, σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.

Ο κυβερνήτης Μπομπ Φέργκιουσον κήρυξε χθες το πρωί κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη την πολιτεία και απαγόρευσε κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με το άναμμα φωτιάς.

Δεν έχουν γίνει έως τώρα γνωστοί τραυματισμοί ή θάνατοι λόγω της πυρκαγιάς, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Το Σποκάν, μια πόλη 230.000 κατοίκων στην ανατολική Ουάσιγκτον, βρίσκεται αντιμέτωπο με την πυρκαγιά Όουλντ Τρέιλς, που σύμφωνα με τον Τζορτζ Γκάισλερ, επικεφαλής της υπηρεσίας Δασών στην πολιτεία Ουάσιγκτον, είναι ενεργή σε 12.000 στρέμματα και απειλεί 4.000 οικήματα.

Η εταιρία υπηρεσιών κοινής ωφελείας Avista, που δραστηριοποιείται στην ανατολική Ουάσιγκτον, ανέφερε ότι 60.000 άνθρωποι είχαν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Από τις αρχές του καλοκαιριού, περίπου 1,2 εκατ. στρέμματα έχουν καεί στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, δήλωσε ο Απδεγκρόουβ. «Δεν είναι φυσιολογικό αυτό…Σε όλη την πολιτεία της Ουάσιγκτον βλέπουμε φωτιές να μαίνονται», δήλωσε.

Η φωτιά στο Σποκάν είναι ένα από τα πέντε «μεγάλα συμπλέγματα πυρκαγιών» στην πολιτεία, δήλωσε ο Γκάισλερ. Η μεγαλύτερη, η πυρκαγιά Κάιζερ Κάνιον στο βορειοανατολικό τμήμα της πολιτείας, εκτείνεται σε περίπου 500.000 στρέμματα, δήλωσε. Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πρόβλημα αυτό το καλοκαίρι και σε άλλα τμήματα στις βορειοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ που βρέχονται από τον Ειρηνικό.

Εκτός από την εθνοφρουρά, στις επιχειρήσεις πυρόσβεσης συμμετέχουν πυροσβέστες από περισσότερες από δέκα πολιτείες, δήλωσαν αξιωματούχοι της Ουάσιγκτον σε συνέντευξη Τύπου.

«Αυτό που βλέπουμε εκεί είναι μια τραγωδία», δήλωσε ο υποστράτηγος Τζεντ Γουέλς, αρχηγός της Εθνοφρουράς της Ουάσιγκτον. «Όταν δύσει ο ήλιος και ανατείλει ξανά το πρωί, νομίζω ότι θα σοκαριστούμε βλέποντας κάποιες από τις εικόνες που θα αποκαλυφθούν εκεί».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο