Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Dymon: Άντλησε $1 δισ. από το Άμπου Ντάμπι για επέκταση

Το hedge fund ενισχύει την παρουσία του στα εμπορεύματα. Τα υπό διαχείριση κεφάλαια έφτασαν τα 9 δισ. δολάρια τον Ιούλιο.

Dymon: Άντλησε $1 δισ. από το Άμπου Ντάμπι για επέκταση
Προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Η Dymon Asia Capital, hedge fund με έδρα τη Σιγκαπούρη, εξασφάλισε δέσμευση περίπου 1 δισ. δολαρίων από το Abu Dhabi Investment Council (ADIC), καθώς επιταχύνει την επέκτασή της σε αγορές από το Λονδίνο έως το Χονγκ Κονγκ.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η συμφωνία έχει ευρύτερη σημασία για την αγορά hedge funds, καθώς το ADIC αυξάνει τις τοποθετήσεις του στον κλάδο, αναζητώντας υψηλότερες αποδόσεις και μεγαλύτερη διαφοροποίηση. Παράλληλα, η Dymon αξιοποιεί τη νέα χρηματοδότηση για να ενισχύσει την παρουσία της σε commodities και στο Λονδίνο, δύο βασικούς άξονες της αναπτυξιακής της στρατηγικής.

Η κατανομή των κεφαλαίων θα πραγματοποιηθεί σε δόσεις, σύμφωνα με πηγές με γνώση της υπόθεσης, οι οποίες ζήτησαν να μην κατονομαστούν καθώς το θέμα είναι ιδιωτικό.

Εκπρόσωπος της Dymon αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ εκπρόσωπος του ADIC παρέπεμψε σε προηγούμενη ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία το ταμείο εξακολουθεί να θεωρεί ότι οι στρατηγικές των hedge funds μπορούν να προσφέρουν «διαφοροποίηση, προστασία από τις απώλειες και ελκυστικές αποδόσεις προσαρμοσμένες στον κίνδυνο σε διαφορετικούς κύκλους της αγοράς».

Η εκρηκτική ανάπτυξη της Dymon

Η ανάπτυξη της Dymon έχει ξεπεράσει ακόμη και τις αρχικές εκτιμήσεις της ίδιας της εταιρείας.

Πέρυσι, το hedge fund εκτιμούσε ότι θα διαχειρίζεται περίπου 5 δισ. δολάρια έως το τέλος του 2026. Ωστόσο, τα υπό διαχείριση κεφάλαιά του είχαν σχεδόν διπλασιαστεί στα 9 δισ. δολάρια στις 31 Ιουλίου, καθιστώντας την Dymon έναν από τους μεγαλύτερους διαχειριστές hedge funds στην περιοχή.

Το βασικό fund της, Dymon Asia Multi-strategy Investment, καταγράφει άνοδο 7,5% από τις αρχές του έτους, παρά την πτώση 6,5% που σημείωσε κατά την αναταραχή στις αγορές τον Ιούλιο.

Στο επίκεντρο τα εμπορεύματα

Ένας από τους βασικούς τομείς επέκτασης της Dymon είναι τα εμπορεύματα. Η εταιρεία προσέλαβε τον Amir Ravan, ανώτερο διαχειριστή χαρτοφυλακίου της Jain Global με έδρα τη Σιγκαπούρη, ο οποίος ήταν μεταξύ των στελεχών που συνέβαλαν περισσότερο στις αποδόσεις της αμερικανικής εταιρείας πέρυσι. Ο Ravan αναλαμβάνει επικεφαλής του τομέα εμπορευμάτων.

Παράλληλα, ο Jay Radia της BlueCrest Capital Management εντάσσεται στη Dymon ως επικεφαλής λειτουργίας του τομέα εμπορευμάτων, σύμφωνα με πηγή με γνώση της υπόθεσης.

Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης ταχεία επέκταση στο Λονδίνο. Πρόσφατα προσέλαβε τον Manas Baveja, έναν από τους σημαντικότερους διαχειριστές επενδύσεων που βασίζονται στις μακροοικονομικές εξελίξεις της Schonfeld Strategic Advisors.

Ο Baveja θα εδρεύει στο Λονδίνο μαζί με τον Bernie Ahkong, ο οποίος είχε ανακοινωθεί τον Μάιο ως επικεφαλής της Dymon στη βρετανική πρωτεύουσα.

Η επέκταση έρχεται παράλληλα με την ενίσχυση των ομάδων της εταιρείας στα γραφεία της από τη Νότια Κορέα έως το Χονγκ Κονγκ και την Ινδία.

Ενισχύει τις επενδύσεις του το Άμπου Ντάμπι

Το ADIC αυξάνει τις τοποθετήσεις του σε εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου.

Έχει ήδη επενδύσει στις ExodusPoint Capital Management και Deem Global, με έδρα το Λονδίνο, ενώ εξετάζει τη δημιουργία επενδυτικής έκθεσης ύψους έως και 15 δισ. δολαρίων σε αντίστοιχα κεφάλαια παγκοσμίως, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Η εξέλιξη αναδεικνύει την ευρύτερη τάση των κρατικών επενδυτικών κεφαλαίων του Κόλπου να στρέφονται σε εναλλακτικές επενδύσεις, αναζητώντας υψηλότερες αποδόσεις και μεγαλύτερη διαφοροποίηση των χαρτοφυλακίων τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο