Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέλος στην παραγωγή του Cybertruck βάζει η Tesla

Η Tesla σχεδιάζει να σταματήσει την παραγωγή του Cybertruck, έπειτα από τις χαμηλές πωλήσεις και τις πολλαπλές ανακλήσεις. Ο Ελον Μασκ στρέφει το ενδιαφέρον της εταιρείας στα αυτόνομα οχήματα, τη ρομποτική και την τεχνητή νοημοσύνη.

Τέλος στην παραγωγή του Cybertruck βάζει η Tesla
Η Tesla θα σταματήσει την παραγωγή του ηλεκτρικού Cybertruck, έπειτα από τις απογοητευτικές πωλήσεις και τις επανειλημμένες ανακλήσεις ενός οχήματος που ο Έλον Μασκ είχε περιγράψει ως «φουτουριστικό άρμα μάχης».

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X την Παρασκευή, ο Μασκ δήλωσε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα «περιορίσει σταδιακά» την παραγωγή του Cybertruck στο εργοστάσιό της στο Τέξας, περίπου στα μέσα του επόμενου έτους, καθώς θα στρέψει τις προσπάθειές της στην αύξηση της παραγωγής του Cybercab, του αυτόνομου ταξί της εταιρείας.

Ο επικεφαλής μηχανικός του Cybertruck, Γουές Μόριλ, έγραψε επίσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Το Cybertruck ήταν μια απίστευτη πλατφόρμα τεχνολογικής ανάπτυξης και συνεχίζει να ζει μέσα από το Cybercab».

Στροφή της Tesla στη ρομποτική και την τεχνητή νοημοσύνη

Η κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων έχει ήδη διακόψει φέτος την παραγωγή των πολυτελών μοντέλων Tesla S και X, καθώς ο Μασκ αναπροσανατολίζει τη στρατηγική και τις επενδύσεις του ομίλου προς τη ρομποτική και την τεχνητή νοημοσύνη.

Παρά τις υψηλές φιλοδοξίες που συνόδευσαν την παρουσίαση του Cybertruck το 2019 και την κυκλοφορία του το 2023, το μοντέλο εξελίχθηκε σε μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές αποτυχίες προϊόντος για τον Μασκ, αντιμετωπίζοντας πολλαπλές ανακλήσεις και ζητήματα ασφαλείας.

Αρχικά, ο Μασκ είχε δηλώσει ότι η Tesla θα στόχευε στην παραγωγή 250.000 έως 500.000 Cybertruck ετησίως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο