Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ”αντιμετώπιση κρίσεων” στο στόχαστρο της ΕΚΤ

Mνημόνιο κατανόησης (memorandum of understanding) για τη διαχείριση καταστάσεων κρίσης υπέγραψαν στελέχη των κεντρικών τραπεζών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, τέθηκε σε ισχύ από την 1η Μαρτίου.

Η ”αντιμετώπιση κρίσεων” στο στόχαστρο της ΕΚΤ
Mνημόνιο συνεργασίας για τη διαχείριση καταστάσεων κρίσης υπέγραψαν στελέχη των κεντρικών τραπεζών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ τα αντίστοιχα ιδρύματα των υπό ένταξη κρατών θα κληθούν να συμμετάσχουν όταν οι χώρες γίνουν πλήρη μέλη της Ε.Ε.

Τα σημεία του μνημονίου άπτονται της διαφύλαξης της ακεραιότητας του χρηματοοικονομικού συστήματος, ενώ σκοπός του συμφωνίας, μεταξύ άλλων, είναι να ενδυναμώσει σε επίπεδο Ε.Ε. την εφαρμογή πρακτικών που θα αποσοβήσουν πιθανές κρίσεις.

Το μνημόνιο κατανόησης, το οποίο, όπως τονίζεται, δεν αποτελεί δημόσιο έγγραφο, αντιπροσωπεύει μια σειρά από αρχές και διαδικασίες για τη διασυνοριακή συνεργασία των τραπεζών, ενώ περιέχει ξεχωριστή μνεία για τη δημιουργία λογιστικής υποστήριξης, ώστε να ενδυναμωθούν τα μέτρα που θα λαμβάνονται σε περιόδους κρίσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v