Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεσολάβηση του ΠΟΕ ζητά η Κομισιόν για χάλυβα

Την διαιτησία του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, προκειμένου να υπάρξουν απευθείας συνομιλίες με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για το θέμα του χάλυβα, ζήτησε η Κομισιόν. Τις ευρωπαϊκές αντιδράσεις πυροδότησε η απόφαση Μπους να επιβάλλει δασμούς εως και 30% στα εισαγόμενα στις ΗΠΑ προϊόντα χάλυβα.

Μεσολάβηση του ΠΟΕ ζητά η Κομισιόν για χάλυβα
Την διαιτησία του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, ώστε να υπάρξουν απευθείας διαπραγμαυτεύσεις με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ζήτησε επίσημα η Κομισιόν, επ’αφορμή της απόφασης Μπους να επιβάλλει δασμούς εως και 30% στα εισαγόμενα στις ΗΠΑ προϊόντα χάλυβα.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ, κ. Β. Ντούιζεμπεργκ σε δηλώσεις του, χαρακτήρισε την ενέργεια της κυβέρνησης των ΗΠΑ ”απαράδεκτη”, ενώ τόνισε ότι ”είναι οι αμερικανοί καταναλωτές που θα πληγούν πρώτοι”.

Οι ιθύνοντες της ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανακοίνωσαν ότι θα επιδιώξουν συνομιλίες με τις υπόλοιπες χώρες που έχουν μεγάλο μερίδιο της παγκόσμιας παραγωγής χάλυβα, όπως η Κίνα η Ιαπωνία και η Ν. Κορέα, προκειμένου να εκπονηθεί κοινό σχέδιο αντίδρασης. Είναι δε χαρακτηριστικό , ότι ο κ. Ντούιζεμπεργκ, δεν απέκλεισε την πιθανότητα αντιποίνων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v