Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι πρώτες ζημίες της France Telecom από το 1997

Ζημίες για πρώτη φορά μετά την είσοδό της στην αγορά το 1997 κατέγραψε η France Telecom, η δεύτερη μεγαλύτερη τηλεπικοινωνιακή της Ευρώπης, ύστερα από την απαξίωση τμημάτων του ενεργητικού της που είχε αγοράσει την περίοδο άνθησης της αγοράς.

Οι πρώτες ζημίες της France Telecom από το 1997
Τις πρώτες της ετήσιες ζημίες από το 1997 που προχώρησε σε δημόσια εγγραφή κατέγραψε η France Telecom, η δεύτερη μεγαλύτερη τηλεπικοινωνιακή της Ευρώπης, απαξιώνοντας τμήματα του ενεργητικού που είχε αγοράσει την περίοδο άνθησης της αγοράς.

Η πρώην γαλλική μονοπωλιακή εταιρία τηλεπικοινωνιών σημείωσε απώλειες 8,3 δισ. ευρώ (7,4 δισ. δολάρια) στη διάρκεια του 2001, σε σύγκριση με τα κέρδη ύψους 3,66 δισ. ευρώ του προηγουμένου έτους.

Η εταιρία προχώρησε στην απαξίωση διαφόρων τμημάτων του ενεργητικού της, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που διαθέτει στη βρετανική εταιρία καλωδιακής τηλεόρασης NTL Inc. αλλά και στη γερμανική MobilCom, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Μισέλ Μπον.

Ο Μπον, στη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών, ξόδεψε πάνω από 50 δισ. δολάρια, προχωρώντας σε εξαγορές αλλά και στην απόκτηση νέων αδειών κινητής τηλεφωνίας. Η εταιρία τώρα προσπαθεί να περιορίσει το χρέος της, πουλώντας τμήματα του ενεργητικού της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v