Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλία: Ιδιωτικοποιείται το δίκτυο φυσικού αερίου

Σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης βρίσκεται το δίκτυο φυσικού αερίου στη Γαλλία με επικρατέστερους διεκδικητές την TotalFinaElf και την κρατική Gaz de France. Οι διαδικασίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν το Σεπτέμβριο.

Γαλλία: Ιδιωτικοποιείται το δίκτυο φυσικού αερίου
Αλλάζει ”χέρια” το δίκτυο φυσικού αερίου της Γαλλίας έως το Σεπτέμβριο του 2002, σύμφωνα με πληροφορίες της οικονομικής εφημερίδας ”Les Echos”.

Oι εταιρίες Gaz de France και TotalFinaElf ”ξεκίνησαν” τις διαδικασίες για την αγορά ολόκληρου του δικτύου φυσικού αερίου της Γαλλίας, συνολικής αξίας 5 δισ. ευρώ.

Η TotalFinaElf έχει υπό την κατοχή της το 70% μιας μικρότερης εταιρίας αερίου, της Gaz du Sud Ouest, και, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι η επικρατέστερη λόγω των οικονομικών της μεγεθών, αλλά και του γεγονότος ότι η Gaz de France ανήκει στη γαλλικό δημόσιο.

Πάντως, πριν κατατεθούν οι τελικές προσφορές, οι εταιρίες θα αναμένουν την έκθεση της Cour de Comptes, που έχει αναλάβει για λογαριασμό της γαλλικής κυβέρνησης την αξιολόγηση του δικτύου.

Ο πρόεδρος της Cour de Comptes, D. Houri, προειδοποίησε βέβαια τις ενδιαφερόμενες εταιρίες πως η έκθεση δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί πριν από το Μάιο. Υπολογίζει όμως την αξία του δικτύου στα 6 δισ. ευρώ και τη διάρκεια ζωής στα 50 έτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v