Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tullow Oil: Σημαντική αύξηση εσόδων

Σημαντική αύξηση της κερδοφορίας της για τον τελευταίο χρόνο ανακοίνωσε η Tullow Oil, λόγω της εξαγοράς της αγγλικής εταιρίας πετρελαιοειδών SNS. Τα έσοδα από 739.000 λίρες αυξήθηκαν σε 22,3 εκατομμύρια.

Εκτόξευση των κερδών της κατέγραψε η Tullow Oil τον τελευταίο χρόνο, λόγω της εξαγοράς της αγγλικής πετρελαϊκής εταιρίας SNS. Συγκεκριμένα, τα έσοδά της αυξήθηκαν από 739.000 λίρες σε 22,3 εκατομμύρια.

Η ιρλανδικών συμφερόντων εταιρία πετρελαιοειδών –η οποία δραστηροποιείται παράλληλα και στο χώρο του φυσικού αερίου- εξαγόρασε τον περασμένο χρόνο την SNS από την BP και ”μετετράπη” από μια ”απλή” εταιρία σε εξαγωγέα πετρελαιοειδών.

Η παραγωγή αναμένεται να ανέλθει σε 30.000 βαρέλια την ημέρα, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της, P. Blunkett, το 2002 προβλέπεται να είναι ένα κρίσιμο έτος, καθώς προσδοκάται συνέχιση και αύξηση της κερδοφορίας της. Την ίδια γνώμη φαίνεται να συμμερίζονται και οι επενδυτές, αφού οι μετοχές της Tullow Oil αυξήθηκαν τον τελευταίο χρόνο κατά 45%, γεγονός που σχετίζεται με την εξαγορά της SNS, την υψηλή κερδοφορία που παρουσίαζει και τις ευοίωνες προοπτικές που δημιουργούνται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v