Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η άνοδος του πετρελαίου φοβίζει τις αεροπορικές

Την ανησυχία τους ”εξέφρασαν” οι αεροπορικές εταιρίες για την αυξανόμενη ένταση στο Μεσανατολικό και την επίπτωση των εξελίξεων αυτών στις τιμές των καυσίμων, τα οποία και αποτελούν το 15% του συνολικού κόστους.

Η άνοδος του πετρελαίου φοβίζει τις αεροπορικές
Την ιδιαίτερη ανησυχία τους για τη συνεχώς αυξανόμενη ένταση στη Μέση Ανατολή και το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι εξελίξεις εκεί εκφράζουν εκπρόσωποι των αεροπορικών εταιριών.

Η ανησυχία αυτή συνδέεται με την πιθανή αύξηση της τιμής του πετρελαίου, αλλά και με τους πιθανούς τρόπους αντίδρασης των Αράβων.

Οι πτώσεις της τιμής του ”μαύρου χρυσού” τους τελευταίους μήνες χαρακτηρίστηκε από αναλυτές της αγοράς ως το θετικότερο γεγονός που ”συνέβη” στον αεροπορικό κλάδο μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου.

Οι τελευταίες αυξήσεις όμως του πετρελαίου οδήγησαν τις χρηματιστηριακές τιμές των αεροπορικών εταιριών σε κάμψη, ιδιαίτερα της British Airways και της AirFrance.

Τα αεροπορικά καύσιμα αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα μεγέθη που διαμορφώνουν σε μεγάλο ποσοστό τα χρηματοοικονομικά πλάνα των επιχειρήσεων, αντιστοιχώντας στο περίπου 15% του συνολικού κόστους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v