Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BT: Αναδιάρθρωση επενδύσεων, περικοπές προσωπικού

”Κλείνει” τα ζημιογόνα τμήματά της που ασχολούνται με τις παροχές συνδέσεων στο διαδίκτυο η BT, ενώ προβαίνει στο λανσάρισμα ενός νέου προιόντος και σε περικοπές προσωπικού με σκοπό τη μείωση του χρέους της, ύψους 13,6 δισ. στερλινών.

BT: Αναδιάρθρωση επενδύσεων, περικοπές προσωπικού
Σε ευρεία αναδιάρθρωση των επενδύσεων της σκοπεύει να αποδυθεί η βρετανική εταιρία τηλεπικοινωνιών British Telecom, σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις του νέου διευθύνοντος συμβούλου, B. Verwaayen.

Η εταιρία, στο πλαίσιο του νέου στρατηγικού της σχεδιασμού, σκοπεύει να καταργήσει τα μη κερδοφόρα ευρωπαικά τμήματα που δραστηριοποιούνται στο χώρο παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών (Internet).

H BT πρόκειται σύντομα να ανακοινώσει την παρουσίαση ενός νέου προιόντος που θα παρέχει συντομότερη σύνδεση στο διαδίκτυο χωρίς την ενδιάμεση παρουσία ενός provider, φιλοδοξώντας να προσελκύσει 5 εκατομμύρια νέους πελάτες μέχρι το 2006.

Η Βρετανία είναι ουραγός στον τομέα των ”ταχέων” συνδέσεων στο διαδίκτυο ανάμεσα στις εφτά πιο αναπτυγμένες χώρες του κόσμου, στοιχείο που μεταφράζεται σε δυσκολότερα και ακριβότερα downloads και άρα υψηλότερο κόστος.

Στο πλαίσιο αυτό η BΤ ανακοίνωσε την πρόθεσή της να περικόψει 5.000 με 6.000 θέσεις εργασίας και να μειώσει το χρέος της που για το 2001 ανέρχεται στα 13,6 δις. στερλίνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v