Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Krugman: Πιθανή ανάπτυξη μεγάλων οικονομιών φέτος

Η παγκόσμια οικονομία απέφυγε την «ολική καταστροφή» και οι βιομηχανικές χώρες ενδέχεται να εμφανίσουν ανάπτυξη φέτος, δήλωσε ο νομπελίστας Οικονομολόγος Paul Krugman.

Krugman: Πιθανή ανάπτυξη μεγάλων οικονομιών φέτος
Η παγκόσμια οικονομία απέφυγε την «ολική καταστροφή» και οι βιομηχανικές χώρες ενδέχεται να εμφανίσουν ανάπτυξη φέτος, δήλωσε ο Νομπελίστας οικονομολόγος Paul Krugman.

«Δεν θα εκπλαγώ αν σταθεροποιηθεί το παγκόσμιο εμπόριο και η βιομηχανική παραγωγή και αρχίσουν να αναπτύσσονται σε δύο μήνες από τώρα… Δεν θα εκπλαγώ αν δω σταθεροποίηση ή βελτίωση στην αύξηση του ΑΕΠ των ΗΠΑ και ίσως και της Ευρώπης, στο β΄εξάμηνο του έτους.»

Ο κ. Krugman, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Princeton και αρθρογράφος των New York Times, τόνισε ότι η ιαπωνική λύση της ανάπτυξης μέσω εξαγωγών δεν μπορεί να λειτουργήσει, γιατί τώρα η διολίσθηση είναι παγκόσμια.

«Δεν μπορούμε να ανακάμψουμε μέσω εξαγωγών… Δεν μπορούμε να κάνουμε εξαγωγές σε άλλον πλανήτη…»

Ο Νομπελίστας τονίζει ότι η παγκόσμια ανάκαμψη μπορεί να έρθει με επενδύσεις μεγάλων επιχειρήσεων, με την ανάδειξη μιας μεγάλης τεχνολογικής καινοτομίας όπως η επανάσταση της πληροφορικής στην δεκαετία του ’90 ή με κυβερνητικές κινήσεις στην κλιματολογική μεταβολή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v