Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜL: "Overweight" στις μετοχές οι fund managers

Οι διεθνείς διαχειριστές κεφαλαίων τάσσονται θετικά έναντι των μετοχών για πρώτη φορά σε ένα χρόνο και πλέον, σύμφωνα με την έκθεση Fund Managers Ιουνίου της Merrill Lynch. Που δηλώνουν προτίμηση.

ΜL: Overweight στις μετοχές οι fund managers
Οι διεθνείς διαχειριστές κεφαλαίων τάσσονται θετικά έναντι των μετοχών για πρώτη φορά σε ένα χρόνο και πλέον, σύμφωνα με την έκθεση Fund Managers Ιουνίου της Merrill Lynch.

Καθαρό ποσοστό 9% των διαχειριστών δηλώνουν «overweight» (υπερ-στάθμιση) στις μετοχές σε σύγκριση με καθαρό ποσοστό 6% που δήλωναν «underweight» (υπο-στάθμιση) ένα μήνα πριν.

Η τελευταία φορά που η πλειοψηφία των διαχειριστών δήλωναν «overweight» στο εν λόγω επενδυτικό ενεργητικό, ήταν τον Δεκέμβριο 2007.

«Οι επενδυτές αυτή την περίοδο αποκλείουν την προοπτική να επέλθει η ύφεση με «διπλό πάτο» την οποία φοβούνταν,» δηλώνει ο Michael Hartnett της Banc of America Securities-Merrill Lynch.

Η κίνηση προς τις μετοχές προκύπτει καθώς οι managers είναι πιο αισιόδοξοι για τις διεθνείς προοπτικές δανεισμού.

Ένα ποσοστό 7% των ερωτηθέντων, πιστεύουν πλέον ότι μπορεί να επέλθει ύφεση στους ερχόμενους 12 μήνες, έναντι ποσοστού 70% που το πίστευαν δύο μήνες πριν.

Οι προοπτικές για τα εταιρικά κέρδη είναι επίσης πιο ευοίωνες, με 49% να δηλώνουν ότι περιμένουν βελτίωση της εταιρικής κερδοφορίας τον επόμενο χρόνο.

«Οι προοπτικές των επενδυτών έχουν στραφεί αποφασιστικά από την ύφεση στην ανάκαμψη,» αναφέρεται στην έκθεση.

Στην έρευνα συμμετείχαν 226 διαχειριστές κεφαλαίων, που διαχειρίζονται κεφάλαια ύψους 620 δισ. δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v