Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Soros: "Κίνδυνος για την Ε.Ε. η Γερμανία"

Δριμεία επίθεση κατά της γερμανικής πολιτικής εξαπολύει ο κ. George Soros, χαρακτηρίζοντάς την "επικίνδυνη" για την Ευρώπη και καλώντας τη μάλιστα να αποχωρήσει από την Ένωση, εάν δεν αλλάξει γραμμή πλεύσης.

Soros: Κίνδυνος για την Ε.Ε. η Γερμανία
Δριμεία επίθεση κατά της γερμανικής πολιτικής εξαπολύει ο κ. George Soros, χαρακτηρίζοντάς την «επικίνδυνη» για την Ευρώπη και καλώντας τη μάλιστα να αποχωρήσει από την Ένωση, εάν δεν αλλάξει γραμμή πλεύσης.

«Η γερμανική πολιτική είναι κίνδυνος για την Ευρώπη, μπορεί να καταστρέψει όλο το ευρωπαϊκό σχέδιο», αναφέρει σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Die Zeit» και προσθέτει: «Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο κατάρρευσης του ευρώ».

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, η γερμανική πολιτική είναι μέρος του προβλήματος καθώς: «Οι Γερμανοί τώρα παρασύρουν τους γείτονές τους σε αποληθωρισμό, που ενδέχεται να οδηγήσει σε μακρά περίοδο στασιμότητας. Αυτό οδηγεί σε εθνικισμό, κοινωνική αναταραχή και ξενοφοβία. Απειλείται η ίδια η δημοκρατία».

«Η Γερμανία είναι πλέον διεθνώς απομονωμένη», καταλήγει ο κ. Soros. Και ως προς την πολιτική που θα πρέπει να ακολουθηθεί υποδεικνύει: «Γιατί δεν επιτρέπουν αύξηση στους μισθούς τους; Έτσι θα συμπαρέσυραν ανοδικά και άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε.».

Αναφορικά με το ευρώ ανάφερε ότι το κοινό νόμισμα "είναι προβληματικό από κατασκευής".

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v