Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mega deal 39 δισ. δολαρίων από την ΑΤ&Τ

Η ΑΤ&Τ εξαγοράζει τη θυγατρική της Deutsche Telekom, Τ-Μobile USA, έναντι 39 δισ. δολ. σε ρευστό και μετοχές, σε ένα από τα μεγαλύτερα deals στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας.

Mega deal 39 δισ. δολαρίων από την ΑΤ&Τ
Η ΑΤ&Τ εξαγοράζει τη θυγατρική της Deutsche Telekom, Τ-Μobile USA, έναντι 39 δισ. δολαρίων σε ρευστό και μετοχές, σε ένα από τα μεγαλύτερα deals στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας, που αναμένεται να αλλάξει το τοπίο στην αγορά των ΗΠΑ.

Με βάση τη συμφωνία, που θα πρέπει να εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές, η γερμανική τηλεπικοινωνιακή εταιρία θα λάβει 24 δισ. ευρώ και μετοχές αξίας 14 δισ. της ΑΤ&Τ.

To deal, εφόσον ολοκληρωθεί, θα αυξήσει το πελατολόγιο της AT&T κατά 34 εκατ. άτομα, κατατάσσοντας την εταιρία πρώτη στις τηλεπικοινωνίες στις ΗΠΑ. Οι συνέργειες αναμένεται να ανέλθουν στα 40 δισ. δολάρια. 

Επισημαίνεται πως η ΑΤ&Τ το 2006 εξαγόρασε προς 83 δισ. δολάρια την BellSouth. Η συγκεκριμένη συμφωνία είναι η έκτη μεγαλύτερη παγκοσμίως στην ιστορία του τηλεπικοινωνιακού κλάδου.

Η Deutsche Telekom θα χρησιμοποιήσει περίπου 5 δισ. ευρώ για επαναγορές μετοχών, ενώ θα μειώσει κατά 31% τις υποχρεώσεις της, ενισχύοντας σημαντικά τον ισολογισμό της.

Σημειώνεται ότι η γερμανική εταιρία είναι η βασική μέτοχος του ΟΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v