Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπόθεση κινεζικού hacking στις ΗΠΑ

Κινέζοι hackers φέρονται να διείσδυσαν στο σύστημα υπολογιστών του αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου πέρυσι και να απέσπασαν πληροφορίες για τις δραστηριότητες και τα 3 εκατομμύρια μέλη του Επιμελητηρίου.

Υπόθεση κινεζικού hacking στις ΗΠΑ
Κινέζοι hackers φέρονται να διείσδυσαν στο σύστημα υπολογιστών του αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου πέρυσι και να απέσπασαν πληροφορίες για τις δραστηριότητες και τα 3 εκατομμύρια μέλη του Επιμελητηρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Όπως αναφέρεται, η «επιχείρηση» ανακαλύφθηκε και «έκλεισε» τον Μάιο του 2010. Σύμφωνα με την εφημερίδα, άγνωστο παραμένει το πόσες πληροφορίες πήραν τελικά οι hackers και ποιός μπορεί να είχε πρόσβαση στο δίκτυο.

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται η εφημερίδα, οι ΗΠΑ υποπτεύονται πως η ομάδα που βρίσκεται πίσω από την επίθεση συνδέεται με την κινεζική κυβέρνηση, ενώ –κατά την ίδια πηγή- το FBI ενημέρωσε το Εμπορικό Επιμελητήριο ότι servers στην Κίνα έκλεβαν τις πληροφορίες του.

Ο εκπρόσωπος της κινεζικής πρεσβείας από την πλευρά του απέρριψε τις κατηγορίες ότι η επίθεση προήλθε από την Kίνα, δηλώνοντας πως οι κατηγορίες «δεν έχουν αποδείξεις και είναι ανεύθυνες», προσθέτοντας ότι η υπόθεση δεν θα πρέπει να «πολιτικοποιηθεί».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Αύγουστο το Πεντάγωνο προειδοποίησε σε έκθεσή του προς το Κογκρέσο ότι το hacking από την Κίνα θα μπορούσε κάποια μέρα να χρησιμοποιηθεί για ξεκάθαρα στρατιωτικούς σκοπούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v