Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurostat: Μειώθηκαν οι επενδύσεις σε ευρωζώνη

Πτώση 0,3% κατέγραψε το πραγματικό κατά κεφαλήν εισόδημα των νοικοκυρών στην ευρωζώνη το γ’ τρίμηνο του 2012,  ενώ ο ρυθμός των επενδύσεων υποχώρησε στο 19,9%, σύμφωνα με την Eurostat.

Eurostat: Μειώθηκαν οι επενδύσεις σε ευρωζώνη
Πτώση 0,3% κατέγραψε το πραγματικό κατά κεφαλήν εισόδημα των νοικοκυρών στην ευρωζώνη το γ’ τρίμηνο του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Eurostat.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, το γ’ τρίμηνο σε σχέση με το β’ τρίμηνο του 2012, ο ρυθμός των αποταμιεύσεων των νοικοκυρών παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος τόσο στην ευρωζώνη (στο 13%) όσο και στην ΕΕ των 27 (στο 11,2%). Ο ρυθμός επενδύσεων των νοικοκυριών παρέμεινε αμετάβλητος στην ευρωζώνη και σχεδόν σταθερός στην ΕΕ.

Στην ευρωζώνη, το κατά κεφαλήν εισόδημα των νοικοκυριών μειώθηκε κατά 0,3% σε πραγματικούς όρους, μετά την υποχώρηση 0,5% που είχε καταγράψει το προηγούμενο τρίμηνο.

Εν τω μεταξύ, σε ξεχωριστή της ανακοίνωση, η Eurostat αναφέρει ότι πτώση εμφάνισε ο ρυθμός επενδύσεων τόσο στην ευρωζώνη όσο και στην ΕΕ των 27 το γ’ τρίμηνο του 2012.

Στην περιοχή της ευρωζώνης, το μερίδιο των επιχειρηματικών κερδών παρέμεινε σχεδόν σταθερό, καθώς τα μισθολογικά κόστη αυξήθηκαν σχεδόν με τον ίδιο ρυθμό με την αξία που προστέθηκε.

Συγκεκριμένα, το γ’ τρίμηνο του 2012, ο μεικτός ρυθμός επενδύσεων μη χρηματοοικονομικών επιχειρήσεων διαμορφώθηκε στο 19,6% στην ΕΕ, έναντι του 19,9% το β’ τρίμηνο, ενώ στην ευρωζώνη ο ρυθμός υποχώρησε στο 19,9% από 20,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v