Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διαταγή στην UBS να δώσει στοιχεία για Wegelin

Αμερικανός δικαστής απεφάνθη ότι το IRS μπορεί να απαιτήσει πληροφορίες από την UBS αναφορικά με τους αμερικανούς πελάτες της Wegelin & Co.

Διαταγή στην UBS να δώσει στοιχεία για Wegelin
Αμερικανός δικαστής απεφάνθη ότι το IRS μπορεί να απαιτήσει πληροφορίες από την UBS αναφορικά με τους αμερικανούς πελάτες της Wegelin & Co, την ελβετική τράπεζα που δήλωσε ένοχη αυτόν τον μήνα στην κατηγορία της συνομωσίας με στόχο την εξαπάτηση του IRS, μεταδίδει το Bloomberg.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, ο δικαστής William H. Pauleyy III υπέγραψε διαταγή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν η οποία εξουσιοδοτεί το IRS να επιδώσει κλήτευση στην UBS.

Η φορολογική υπηρεσία αναζητά τα αρχεία της Wegelin για τους λογαριασμούς στην UBS, σύμφωνα με την απόφαση της 25ης Ιανουαρίου, η οποία ανακοινώθηκε χθες.

Τα αρχεία αυτά θα δώσουν τη δυνατότητα στις αρμόδιες αμερικανικές αρχές να προσδιορίσουν ποιος είχε assets στην Wegelin και σε άλλα ελβετικά χρηματοοικονομικά ιδρύματα χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό της UBS.

Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Ιανουαρίου η Wegelin παραδέχθηκε ότι βοήθησε αμερικανούς φορολογούμενους να κρύψουν assets άνω των 1,2 δισ. δολαρίων από το IRS.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v