Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

WSJ: Πιέσεις στην RBS για το σκάνδαλο Libor

Οι αμερικανικές αρχές πιέζουν για διακανονισμό την Royal Bank of Scotland για το σκάνδαλο Libor, σύμφωνα με την WSJ. Πηγές αναφέρουν πως οι δυο πλευρές βρίσκονται κοντά σε συμφωνία.

WSJ: Πιέσεις στην RBS για το σκάνδαλο Libor
Οι αμερικανικές αρχές πιέζουν την Royal Bank of Scotland για διακανονισμό για το σκάνδαλο Libor, που ουσιαστικά σημαίνει ότι μια μονάδα της βρετανικής τράπεζας θα πρέπει να δηλώσει ένοχη στις κατηγορίες που την βαραίνουν και να πληρώσει πρόστιμο, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν τις διαπραγματεύσεις, μεταδίδει η Wall Street Journal.

Σύμφωνα με την WSJ, οι πηγές αναφέρουν πως τα στελέχη της RBS δεν δηλώνουν ένοχοι, φοβούμενοι ότι έτσι θα χάσουν πελάτες και θα αυξηθεί η έκθεση της τράπεζας σε ακριβές αντιδικίες.

Οι διαπραγματεύσεις αντανακλούν τη νέα σκληρή στάση που τηρούν οι αμερικανικές αρχές, οι οποίες μέχρι πρόσφατα δέχονταν εντονότατη κριτική για το γεγονός ότι σπανίως κινούνταν νομικά κατά μεγάλων τραπεζών.

Ο διακανονισμός είναι πιθανό να περιλαμβάνει πρόστιμα περίπου 500 εκατ. στερλινών (790 εκατ. δολαρίων) που θα επιβληθούν από τις αμερικανικές και τις βρετανικές αρχές, αν και το ακριβές ποσό παραμένει αδιευκρίνιστο, σημείωναν οι πηγές, συμπληρώνοντας πως το deal –το οποίο βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση από το περασμένο φθινόπωρο- θα μπορούσε να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων δυο εβδομάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v