Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φαμπέρ: Οι αγορές θα τιμωρήσουν Fed και ΕΚΤ

Τους κινδύνους των αντισυμβατικών μέτρων της νομισματικής πολιτικής που χρησιμοποιούν οι κεντρικές τράπεζες επισημαίνει ο Μαρκ Φαμπέρ, τονίζοντας πως οι αγορές θα τιμωρήσουν τις κεντρικές τράπεζες για τα λάθη τους.

Φαμπέρ: Οι αγορές θα τιμωρήσουν Fed και ΕΚΤ
Τους κινδύνους των αντισυμβατικών μέτρων της νομισματικής πολιτικής που χρησιμοποιούν οι κεντρικές τράπεζες επισημαίνει ο γνωστός επενδυτής Μαρκ Φαμπέρ, τονίζοντας μάλιστα πως οι αγορές θα τιμωρήσουν τις κεντρικές τράπεζες για τα λάθη τους.

Ο κ. Φαμπέρ αναφέρεται στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Fed όπως και στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ, λέγοντας ότι «η άνιση ροή κεφαλαίων» θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατάρρευση της αγοράς ομολόγων και σε «χρηματιστηριακή φούσκα».

«Όταν τυπώνεις χρήμα, τότε αυτό δεν διοχετεύεται ομαλά στην αγορά. Διαχέεται πρώτα σε ορισμένα άτομα ή σε ορισμένους κλάδους και, σε αυτή την περίπτωση, εισέρρευσε στις μετοχές και – μέχρι πριν 5 μήνες – τα ομόλογα… Πιστεύω ότι οι αγορές θα τιμωρήσουν κάποια στιγμή τις κεντρικές τράπεζες με ένα ατύχημα» δήλωσε ο κ. Φαμπέρ μιλώντας στην εκπομπή The Call του CNBC.

«Είτε θα καταρρεύσει η αγορά ομολόγων, δεδομένου ότι τα ομόλογα είναι πράγματι πολύ αδύναμα εάν αναλογιστεί την απεριόριστη ποσοτική χαλάρωση της Fed. Το άλλο που θα μπορούσε να γίνει είναι να ενισχυθούν οι μετοχές σε επίπεδο φούσκας» κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v