Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕ: Σε υψηλό 11 μηνών ο ΡΜΙ μεταποίησης

Σε 47,9 αναρριχήθηκε ο κλάδος μεταποίησης της ευρωζώνης με τους αναλυτές της Markit να δηλώνουν ότι πλέον η επιστροφή στην ανάπτυξη είναι κοντά.

ΕΕ: Σε υψηλό 11 μηνών ο ΡΜΙ μεταποίησης
Σε υψηλό 11 μηνών αναρριχήθηκε ο κλάδος μεταποίησης της ευρωζώνης με τους αναλυτές της Markit να δηλώνουν ότι πλέον η επιστροφή στην ανάπτυξη είναι κοντά. Συγκεκριμένα, ο δείκτης ΡΜΙ ενισχύθηκε τον Ιανουάριο στο 47,9 ενώ η αρχική ένδειξη περιοριζόταν στο 47,5. Τον προηγούμενο μήνα ο δείκτης είχε διαμορφωθεί στο 46,1.

Ατμομηχανή του ευρωπαϊκού μεταποιητικού κλάδου αποδεικνύεται η Γερμανία όπου ο δείκτης ΡΜΙ αναρριχήθηκε στο 49,8 καταγράφοντας τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο από τα μέσα του 2009.

«Μέχρι τώρα, ο κλάδος μεταποίησης βάραινε την οικονομία της ευρωζώνης. Τα στοιχεία από το ΡΜΙ όμως υποδεικνύουν ότι το τέταρτο τρίμηνο του 2012 μπορεί να ήταν η αρχή της ανάκαμψης» δηλώνει ο Κρις Γουίλιαμσον, επικεφαλής ανάλυσης της Markit. «Εάν δεν υπάρξουν νέα εμπόδια από την κρίση χρέους, τα στοιχεία αυτά εντείνουν την εκτίμηση ότι η ευρωζώνη θα επιστρέψει στην ανάπτυξη στα μέσα του 2013» καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v