Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Φυλάκιση για "ριψοκίνδυνους" τραπεζίτες

Νέο νόμο που θα προβλέπει τη φυλάκιση τραπεζικών στελεχών για έως και 5 χρόνια, στην περίπτωση που κριθούν ένοχοι ριψοκίνδυνης συμπεριφοράς, που έθεσε σε κίνδυνο κάποια τράπεζα, προωθεί η Γερμανία.

Γερμανία: Φυλάκιση για ριψοκίνδυνους τραπεζίτες
Νέο νόμο που θα προβλέπει τη φυλάκιση τραπεζικών στελεχών για έως και 5 χρόνια, στην περίπτωση που κριθούν ένοχοι ριψοκίνδυνης συμπεριφοράς, που έθεσε σε κίνδυνο κάποια τράπεζα, προωθεί η Γερμανία, σύμφωνα με το Reuters.

«Βρήκαμε ένα ρυθμιστικό κενό εδώ και θέλουμε να το κλείσουμε», δήλωσε ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με το προσχέδιο τροποποίησης της τραπεζικής νομοθεσίας της Γερμανίας, που θα συζητηθεί σήμερα Δευτέρα, ένας manager μπορεί να έρθει αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης εάν εκούσια αγνόησε τους κανόνες για το ρίσκο και ως συνέπεια αυτού ρισκάρισε την κατάρρευση χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.

Το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται επίσης να συζητήσει τα σχέδια του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, να αναγκάσει τις μεγάλες τράπεζες να διαχωρίσουν τις υψηλότερου ρίσκου συναλλακτικές δραστηριότητές τους από τις καταθετικές δραστηριότητες.

«Θέλουμε να στείλουμε σήμα στην Ευρώπη μ’ αυτό», δήλωσε η κυβερνητική πηγή, προσθέτοντας πως οι κινήσεις της ΕΕ προς αυτή την κατεύθυνση «δεν ήταν αρκετά γρήγορες».

Σύμφωνα με την κυβερνητική πηγή, η οποία αλλαγή στους κανόνες της Γερμανίας θα αφορά περισσότερο τουλάχιστον τρία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας. Μέχρι στιγμής, οι τραπεζικοί παρατηρητές θεωρούν πως οι όποιες αλλαγές θα περιορίζονται στην Deutsche Bank, την Commerzbank και την μεγαλύτερη landesbank, την LBBW.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v