Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 10 μηνών ο σύνθετος ΡΜΙ ευρωζώνης

Σαφή ένδειξη ανάκαμψης της ευρωζώνης χαρακτηρίζουν οι αναλυτές της Markit την ενίσχυση του σύνθετου ΡΜΙ στο 48,6 τον Ιανουάριο.

Σε υψηλό 10 μηνών ο σύνθετος ΡΜΙ ευρωζώνης
Απτή απόδειξη της ανάκαμψης που καταγράφεται στην ευρωζώνη χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τη σημαντική ενίσχυση του σύνθετου δείκτη ΡΜΙ κατά τον Ιανουάριο. Ο δείκτης, που καταγράφει τις δραστηριότητες του ιδιωτικού τομέα στον κλάδο υπηρεσιών και μεταποίησης διαμορφώθηκε τον Ιανουάριο σε υψηλό 10 μηνών, αγγίζοντας το 48,6 από 47,2 τον προηγούμενο μήνα.

«Η ευρωζώνη δείχνει σαφή σημάδια ανάρρωσης, η πτωτική πορεία μειώθηκε απότομα τον Ιανουάριο και η ευρύτερη περιοχή κινείται προς την σταθεροποίηση κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013» αναφέρει ο Κρις Γουίλιαμσον, επικεφαλής ανάλυσης της Markit. Συμπληρώνει ωστόσο ότι «η ανάπτυξη γέρνει σημαντικά προς τη Γερμανία, ενώ το χάσμα με τη συρρίκνωση που παρατηρείται στη Γαλλία είναι το ευρύτερο από τότε που άρχισε η καταγραφή στοιχείων το 1998».

Η Markit επισημαίνει ότι στη Γερμανία καταγράφηκε η μεγαλύτερη μηνιαία άνοδος του ΡΜΙ από τον Αύγουστο του 2009, ενώ αντιθέτως στη Γαλλία ο ΡΜΙ βρέθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο σχεδόν 4 ετών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v